Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Albert Heijn brengt dino’s tot leven met Freek Vonk

AH DIno 2 Schermafbeelding 2016-06-02 om 17.09.41

Maandag 6 juni start Albert Heijn een landelijke spaaractie waarbij kinderen alles kunnen leren over dinosaurussen. Met deze nieuwe spaaractie wil Albert Heijn kinderen van Nederland spelenderwijs én met inzet van moderne technologieën als augmented en virtual reality voorbereiden op de komst van de
T. rex, die in september naar Nederland wordt gehaald door Naturalis. Samen met evolutie bioloog Freek Vonk stap je midden in een virtuele wereld van de dino’s. Door de gratis AH dino-app en 160 dino plaatjes met feiten en weetjes – waarvan 20 met augmented en virtual reality – ben je voor even terug in de tijd van de dino’s. Zo leer je alles over deze fascinerende reptielen en zijn de dino’s ‘springlevend’ en dichterbij dan ooit.

Het verzamelalbum, VR-brillen en de spaarplaatjes zijn vanaf maandag 6 juni verkrijgbaar in alle winkels. Bij besteding van 10 euro ontvangen klanten een set met daarin 4 dino plaatjes. In totaal zijn er 160 kaartjes met feiten en weetjes – waarvan 20 augmented en virtual reality. Er zijn twee soorten VR-brillen verkrijgbaar in de winkel. Een kartonnen variant voor 2,49 euro en een iets luxere plastic versie die 6,99 euro kost. Het verzamelalbum is verkrijgbaar voor 0,49 euro en in de eerste week gratis bij aankoop van de bonusaanbieding op de voorkant van de folder. De gratis app voor iPhone kun je hier downloaden. Er is ook een gratis app voor Android.

AH Dino Susan Spekschoor AH Dino 2

Hoe werkt het?
Na het downloaden van de AH dino app kun je met behulp van de dinoplaatjes de verschillende dinosaurussen bekijken. Wanneer je de app hebt geopend, kom je in jouw eigen dino verzameling terecht. Door op de knop ‘dinoplaatjes scanner’ te klikken kun je een nieuwe dino aan je verzameling toevoegen. Na het scannen van het plaatje loopt, vliegt of zwemt de dino jouw wereld binnen (AR). Via de ‘dinoplaatjes scanner’ knop kun je, waar en wanneer je maar wilt, de dino’s in AR bekijken. Let op: hiervoor heb je wel altijd het speciale dinoplaatje nodig. Na het scannen van een AR-VR plaatje wordt de dino unlocked en blijft ie voor altijd in je verzameling staan. Door op een dino in je verzameling te klikken ga je samen met Freek Vonk terug naar de dino’s (virtual reality) en vertelt hij je alles over de dino’s die je ziet. Hoe gaaf is dat!

Tip: kijk ook eens op de website van Albert Heijn Dino voor leuke filmpjes, een handleiding en meer. Ook kun je hier met de app alvast een dino scannen.

Wat een leuke en educatieve spaaractie! Zodra ik plaatjes heb, zal ik jullie vertellen hoe wij dit ervaren. De app staat in ieder geval al op onze iPhones.

 

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail