Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

AutoPuzzel

 
AutoPuzzel Susan Spekschoor

Doel
Concentreren
Ontwikkeling van woordenschat (voertuignamen)
Ontwikkeling van fijne motoriek en oog-hand coördinatie
Ruimtelijk inzicht

Doelgroep
Voor kinderen van 2 tot 6 jaar - € 1,09 (iPad & iPhone)

Puzzel de voertuigen in elkaar en ontdek wat ze gaan doen. Deze app bevat twintig voertuigen.

Inhoudelijk

In totaal zijn er 20 verschillende voertuigen: auto's, vrachtwagens, bulldozers, ambulance en meer. Kies onder in de schuifbalk een voertuig. Het gewenste voertuig valt naar beneden en op de grond in stukken uit elkaar. In beeld zie je nog wel de omtrek van het voertuig. Breng de puzzelstukjes nu één voor één naar de juiste plek. Dit doe je door ze te schuiven. Een extra moeilijkheid: de stukjes kunnen ook draaien. Wanneer het puzzelstukje bijna op de juiste plek is, draait het vanzelf de goede richting op en valt op zijn plaats. Heb je de puzzel klaar? Dan valt het voertuig nog een stukje naar beneden en krijg je te horen en te zien wat de naam van dit voertuig is. Tevens krijgt het kind een compliment: 'Goed zo!'. Raak nu het voertuig aan. Je ziet dat het voertuig gaat rijden. Wordt het verkeerslicht groen? Raak dan nog een keer het voertuig aan. Nu krijg je te zien wat dit voertuig kan.

Mogelijkheden

In het menu heb je de keuze om het geluid aan of uit te zetten, de achtergrond kan ingesteld worden op dag of nacht en taalkeuze in Engels of Nederlands. En uiteraard de 'start' button.

Mijn mening

Inmiddels zijn er al heel wat puzzel-apps verschenen. Het leuke van deze app is dat het kind informatie krijgt over de namen en de functie van de voertuigen. De puzzels kunnen gemaakt worden door jonge kinderen. Je moet wel naar de vorm kijken, maar wanneer je met het stukje in de buurt bent van de juiste plek, dan valt deze al snel op de plaats. Hoe sneller je het puzzelstukje over het scherm beweegt, hoe meer het stukje gaat draaien. Dus er wordt van het kind gevraagd rustig te handelen en geconcentreerd te werken. Het maakt niet uit in welke volgorde je de stukjes neerlegt. Deze app is extra leuk voor kinderen die van voertuigen houden.

Tips

– Fan van auo’s? Bekijk ook eens de app AutoMemo.
– Geef deze app aan iemand cadeau
Sluit de iPad aan op het digibord en laat de hele klas meegenieten.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail