Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Elvy’s eigen wereld

 
Elvy's eigen wereld Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen
Ontwikkeling van creativiteit

Doelgroep
Vanaf 10 jaar - € 14,99 (Hardcover)

Uitgeverij Gottmer - Auteur en illustrator Jill Schirnhofer

Elvy kijkt uit naar een zomer lang ongestoord tekenen, maar daar denken haar ouders heel anders over. Moet ze echt naar haar zus op Ibiza?

Inhoudelijk

Dit boek gaat over de dertien jarige Elvy. Ze heeft bijna zomervakantie. Zes weken lang fijn tekenen. Maar niet als het aan haar ouders ligt. Zij willen dat het goed met haar gaat, dat ze onder de mensen komt. Allerlei ideeën worden besproken, maar dit ziet Elvy allemaal niet zitten. Dan komt haar vader met het idee om Joy (Elvy's zus) te vragen of ze bij haar mag logeren. Haar moeder vind het absurd, niet naar party-eiland Ibiza. Ook Elvy twijfelt, maar tegelijkertijd lijkt het haar de perfecte uitweg. Dus stapt ze vier weken later het vliegtuig in. Op Ibiza maakt Elvy van alles mee. Samen met Joy, maar ook met buurmeisje Kate. Haar tekentalent komt erg goed van pas. Zo goed dat ze samen met Kate kledinglabel Moongirls begint. Kunnen ze alle aanvragen wel aan? Het wordt een onvergetelijke zomer voor Elvy.
Achterin het boek vind je 25 bladzijden met allerlei leuke ideeën. Deze hebben allemaal te maken met het boek: tiedye, tekentips, recepten en meer.

Mijn mening

Jill Schirnhofer is vooral bekend van televisie. In haar wereld kan alles en dit laat ze op een creatieve manier zien in haar programma. Wat leuk voor haar dat nu haar jeugddroom in vervulling is gegaan met dit boek! Het boek zal de fans van Jill snel aanspreken. Zowel op de omslag als in het boek vind je veel illustraties van haar. De bekende sierlijke pentekeningen. Ze heeft een prettige schrijfstijl en ook het lettertype leest fijn. Het verhaal zal kinderen van deze leeftijd zeker aanspreken. Ik kan me zelfs voorstellen dat kinderen stiekem in de huid van Elvy zouden willen kruipen en dit ook een zomer lang willen doen. Als lezer zit je snel in het verhaal. Je merkt hoe Elvy denkt en hoe ze zich voelt. Grote kans dat je begrijpt dat ze niet naar Ibiza wil. Maar eenmaal daar merk je hoe leuk het daar is en dat ze daar toch volop kan tekenen. Naast alle andere bijzondere dingen die ze daar meemaakt. Want hoe tof is het dat je van je hobby ook jouw werk kunt maken en dat je misschien wel beroemd kunt worden?
Bij Jill denk je natuurlijk ook aan creativiteit. Daarom is het extra leuk dat je na het lezen mag tekenen, knutselen, pimpen en koken. Allemaal in de stijl van Elvy.
Een heerlijk boek voor kinderen die van lezen, tekenen en mode houden! Op naar deel 2: coming soon.

Tips

– Lees hier alvast de eerste twee hoofdstukken van dit boek.
– Wil je net als Jill knutselen, koken en tekenen? Kijk dan eens op deze pagina.
– Op zoek naar ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.
– Liever een (hardcover) boek? Ook deze heb ik verzameld op een pagina.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail