Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Feest met Sint en zijn pieten

Schermafbeelding 2015-11-12 om 15.58.04

Sinterklaas is weer in het land! Iedereen is volop bezig met dit kinderfeest. De één in de klas, de ander met de intocht, thuis worden de boeken en verkleedkleding weer voor de dag gehaald. Een spannende, maar vooral gezellige tijd!
Al eerder liet ik je kennis maken met mijn themapagina, gevuld met lesmateraal, Pinterest, gratis downloads, apps, liedjes en meer. Ook schreef ik meerdere blogs over de Sinterklaasmuziek van Warboel. In dit blog wil ik je enkele tips geven over apps, boeken, ebooks en interessante linkjes met gratis downloads. Ik wens jullie allemaal een bijzondere en feestelijke tijd, in de klas en thuis!

Apps voor iPad en iPhone
Bellen met Sinterklaas Susan Spekschoor  De Club van Sinterklaas Susan Spekschoor
Jop's Sinterklaaspuzzels Susan Spekschoor Suus en Luuk Sinterklaas Susan Spekschoor
– In de app Bellen met Sinterklaas kun je bellen en sms’en met of een voicemail bericht afluisteren van Sinterklaas! Er wordt niet echt gebeld of gesms’t. Gebruik van de app kost geen belminuten of sms-tegoed. Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis
– Ook De Club van Sinterklaas is weer helemaal klaar voor 2016! Kinderen kunnen spelletjes spelen, meezingen op de muziek, videoclips en afleveringen bekijken en luisteren naar de nieuwe voorleesverhalen die worden verteld door Sinterklaas zelf. Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

– De app Jop’s Sinterklaaspuzzel blijft een prachtige puzzel app voor peuters en kleuters. Dit jaar zijn er nieuwe puzzels bij gemaakt! Voor € 0,99 heb je 34 kleurrijke puzzels. Geschikt voor iPad en iPhone. Lees hier mijn uitgebreide review.
– Bij de app Suus en Luuk: Sinterklaas staat taal (op verschillende manieren) centraal. Spelenderwijs wordt een beroep gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. Geschikt voor iPad – € 2,99

Wist je dat er ook leuke Sinterklaas stickers zijn voor iMessage? Kijk maar eens op dit blog.
Hier vind je nog veel meer Sinterklaas apps voor kinderen.

Mooie boeken om (voor) te lezen
Knotsgekke surprises voor iedereen Susan Spekschoor Het grote boek van het Sinterklaasjournaal Susan Spekschoor kleurtjes zoeken met spiekpietje Susan Spekschoor
daar is de boot! Susan Spekschoor Sinterklaas zonder baard Susan Spekschoor Sinterklaas voor grote kinderen Susan Spekschoor
– Mag je voor thuis of op school een surprise maken? Kijk dan eens naar het boek Knotsgekke suprises voor iederen. Rolf Hut leert je hoe je stap voor stap de meest originele en indrukwekkende surprises maakt.
– Prachtige voorleesverhalen voor kinderen vind je in Het grote boek van het Sinterklaasjournaal. Urenlang (voor)leesplezier!
– Je hebt misschien wel eens van de Spiekpietjes gehoord. De Spiekpiet en de bijbehorende boeken vind je hier. Ook dit jaar is er weer een nieuw verhaal: Kleurtjes zoeken met Spiekpietje.
– Rian Visser schreef ook een Sinterklaasboek: daar is de boot! En wel voor kinderen die pas begonnen zijn met lezen (AVI-Start).
Sinterklaas zonder baard is een prachtig boek om voor te lezen. Sinterklaas heeft het veel te warm in Spanje met zijn lange baard. Hij vindt dat het tijd wordt om zijn baard af te laten knippen. Maar de pieten vinden dit niet zo’n goed plan.
– In het boek Sinterklaas voor grote kinderen wordt op een leuke manier vertelt wie hij nu echt was. Dit boek is verboden voor jonge kinderen en kan ook heel goed gebruikt worden bij het onthullen van het ‘grote geheim’.
Op zoek naar meer Sinterklaasboeken? Op deze pagina vind je een grote verzameling, geschikt voor verschillende leeftijden.

Leuke ebooks om (voor) te lezen
Alleen maar stoute kinderen Susan Spekschoor Een pakje voor piet Susan Spekschoor Liselotje zet haar schoen Susan Spekschoor
– In het boek Alleen maar stoute kinderen willen Sam en Daantje zich verkleden als piet. In plaats van schminck pakken zij verf, alle kleuren van de regenboog. Een ontdeugend prentenboek voor jonge kinderen.
– Is jouw kind begonnen met lezen? Dan is Een pakje voor Piet (ABI-M3) zeker een aanrader! Het voordeel van een ebook is dat het een voorleesfunctie bevat. Dus meelezen kan ook. Fien gaat met haar moeder naar de intocht van Sinterklaas. Ze heeft een mooie tekening gemaakt. Maar oh jee…de wind neemt de tekening mee.
Liselotje is een meisje en ze woont in een paleisje. Deze keer mag ze samen met de koning de schoen zetten. Maar de koning zet al zijn schoenen klaar en een heel lang verlanglijstje! Wat zou Sint daar van vinden. Lees het in Liselotje zet haar schoen.
Ik schreef nog een review over Het Sinterklaasboek, een voorleesboek op rijm voor peuters en kleuters. En liedjesboek Sinterklaasje kom maar binnen met je piet. Bekende liedjes in een nieuw jasje. Op zoek naar meer ebooks over Sinterklaas? Kijk gerust op deze pagina.

Interessante linkjes
schermafbeelding-2016-11-10-om-12-06-04
– Ga jij met jouw klas surprises uitpakken? Meester Dennis maakte een namenkiezer voor op het digibord. Of misschien kun je dit rad voor het surprisespel wel goed gebruiken?
Online rekenen met dit leuke telspel, ook van meester Dennis.
– De HEMA heeft alle letters van het alfabet nu ook als Sinterklaaskleurplaat! Download deze gratis.
– Als ouder en leerkracht blijf je graag op de hoogte van het Sinterklaas(journaal) verhaal. Heb je een uitzending gemist dan kun je deze hier terugkijken.
– Op zoek naar educatieve rekenfilmpjes? Op deze pagina leggen Sint en zijn pieten verschillende rekenonderdelen uit. Denk aan sprongen van 5 en 10, eraf en erbij sommen met geld, etc.
– In dit Sinterklaasspel van Rianne Hofma (Prezi) mag jij de pieten een handje helpen. Dobbelsteen bij de hand en spelen maar!
– Wendy de Boer heeft inpakpapier ontworpen. Je kunt deze gratis downloaden bij Hip en Hot.
– Bij Juf Bianca vind je een recept om zelf pepernoten klei te maken, inclusief gratis kleikaarten van 1 t/m 20.
– Juf Shanna maakte verschillende weegkaarten voor tijdens de rekenles, met Sinterklaas lekkers. Je kunt ze gratis downloaden.
Download gratis een toneellesverhaal! De Pepernotenparaplu, versie met zwarte pieten of De Pepernotenparaplu, versie met gekleurde pieten.
– Ken je Jop de giraf? Bekend van diverse apps. Er is nu ook een leuk prentenboek over Jop en Sinterklaas:

Heb jij nog een leuke tip of heb je zelf iets moois gemaakt? Mail mij de link en wie weet komt deze erbij te staan.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail