Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Heksje & Willem

 
Heksje en Willem Susan Spekschoor

Doel
Leren concentreren
Ontwikkeling van lees- en/of luistervaardigheid
Ontwikkeling van motoriek
Ontwikkeling van woordenschatontwikkeling

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar - € 2,99 (iPad & iPhone)

Een interactief prentenboek over Heksje en reus Willem die samen vrienden worden.

Inhoudelijk

Net als Heksje bed ligt en haar ogen dicht wil doen, ziet ze en grote schaduw. Naast haar bed staat een reus! Gelukkig is Heksje nooit bang en zegt ze de reus gedag. De reus heet Willem en zoekt iets te eten. Het knuffelkonijn smaakt niet lekker. Hij wordt er droevig van. Gelukkig kan Heksje toveren en ze tovert een echte taart voor de reus. Met haar toverspreuk tovert ze zelfs de reusachtigste taart van de wereld. Willem wordt helemaal blij en eet en eet tot er niets meer van de taart over is. Hij wil haar bedanken en neemt haar op zijn schouder. Met zijn mega grote reuzen stappen rent hij met haar naar een ladder. Ze klimmen en klimmen. En komen bij een sprookjesachtig kasteel uit. Heksje is verbaasd waarom hier geen planten groeien en bloeien. Ze heeft een goed idee en helpt Willem.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je kiezen om het verhaal wel of niet voor te laten lezen. De tekst wel of niet mee te laten kleuren, muziek aan of uit en de taal (Nederlands of Engels) instellen. Ook kun je naar een overzicht gaan van alle bladzijden. Er is ook een pagina voor ouders (met ouderbeveiliging). Hier vind je onder andere meer over de makers en hun boeken.
Tijdens het (voor)lezen heb je de mogelijkheid om voor- of achteruit te bladeren, het hoofdmenu uit te schuiven. Met het vraagteken kun je zien waar de interactieve details verstopt zitten.

Mijn mening

Wat een leuk verhaal! Even spannend, maar al snel blijkt dat het een lieve reus is. De pagina's zijn rustig en bevatten mooie illustraties. Ook fijn dat de tekst (eventueel) mee loopt met de uitspraak. En natuurlijk extra bijzonder om de interactieve onderdelen te ontdekken. Dit verhaal past bij de belevingswereld van (jonge) kinderen. Een mooi prentenboek voor thuis en op school!

Tips

– Op zoek naar meer prentenboeken apps? Hier heb ik ze verzameld.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail