Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Het Kerstboek voor peuters en kleuters

 
Het kerstboek voor peuters en kleuters Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan (voor)lezen
Kennis over het kerstverhaal

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 3 jaar - € 9,95 (hardcover) - € 4,99 (ebook)

Uitgeverij The house of Books - Auteurs Marianne Busser en Ron Schröder - Illustrator Dagmar Stam
Het Kerstboek is een vrolijk voorleesboek op rijm voor peuters en kleuters. Ook zeker leuk voor kinderen van 7 jaar om zelf te lezen.

Inhoudelijk

Dit boek vertelt hoe juf Margreet elk jaar het kerstfeest viert
en het begint wanneer haar klas een eigen boom versiert.
Eerst mogen alle kinderen gaan knippen en gaan plakken,
dan hangen ze hun werkjes heel voorzichtig aan de takken.
Zo wordt de hele klas versierd en duiken kinderen de verkleedkist in om passende kleding bij hun rol te gaan zoeken. Er wordt een stal geknutseld. En 's avonds om zeven uur kan het feest beginnen: er worden liedjes gezongen en de kaarsen gaan aan. Alle kinderen treden op, sommige samen en sommige alleen. Tot slot het toneelspel van de hele klas over het kerstverhaal. Alle vaders en moeders, broertjes en zusjes mogen ook even kijken bij de kerststal. Als het feest afgelopen is krijgen alle kinderen van de juf een boekje met de titel 'Het kerstverhaal'. Vrolijk Kerst allemaal!

Mogelijkheden

De pagina's kunnen zowel horizontaal als verticaal gelezen worden. Ook kun je de pagina vergroten. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. Via de balk onderaan kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

Wat een heerlijk verhaal om voor te lezen. Zeker in deze sfeervolle tijd! Het verhaal is in rijmvorm. Dit leest niet alleen prettig voor, maar je zou er ook een taalactiviteit aan kunnen koppelen. Laat bij het voorlezen het laatste woord weg en laat het kind een woord bedenken. Dit vinden kinderen vaak erg leuk om te doen! Zo betrek je ze nog meer bij het verhaal en het is ook nog eens goed voor de woordenschatontwikkeling en rijmvaardigheid. De illustraties passen niet alleen goed bij het verhaal, maar ook bij de belevingswereld van het kind. Echt een aanrader voor peuters en kleuters. Maar zeker ook leuk voor kinderen in groep 3 om (voor) te lezen.

Tips

–  Dit boek is ook als ebook verkrijgbaar bij Bol.com
– Kijk ook eens op deze Kerst themapagina en blog met heel veel leuke tips!
– Op zoek naar apps en ebooks of meer Kerst boeken?
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat ze meer kinderen meegenieten.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail