Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Wat is leven? Anatomie

 
Wat is leven? Anatomie Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Uitbreiding van woordenschat
Kennis ontwikkelen over anatomie
Plezier hebben in lezen

Doelgroep
Vanaf kinderen van 8 jaar - € 2,99 (iPad, iPhone & Mac)

Een interactief en informatief leesboek over anatomie. Over lichaam, huid, spieren, cellen en veel meer. Interessant om te lezen en handig voor bij een spreekbeurt.

Inhoudelijk

Dit boek is niet alleen informatief, maar ook interactief. Het bevat buttons die je meer vertellen, verwijzingen naar andere apps, maar ook opdrachten, wist je dat en lessuggesties. Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken:
- Cellen: waar bestaat ons lichaam uit? Door middel van een doorsnede van een cel kom je meer te weten over een cel. Met opdrachten, filmpjes, een wist je dat en een apptip.
- Weefsel: kom meer te weten over de vijf weefselgroepen. Met opdrachten, wist je dat, apptips, een filmpje en een lessuggestie.
- Orgaansystemen: wat is een orgaansysteem en wat is de functie? Kom meer te weten over het verteringsstelsel, bloedvatenstelsel, het beenderstelsel, het ademhalingsstelsel, het voorplantingsstelsel, het zenuwstelsel en het spierstelsel. Met extra informatie en lessuggesties.
- Urinewegen met informatie en een duidelijke afbeelding van het menselijk urinewegstelsel in detail, alles wordt uitgelegd door middel van tekst.
- Verder vind je nog informatie over de huid, hormomen en het lymfesysteem. Ook deze zijn voorzien van wist je dat, lessusggestie en een opdracht.
Ben je benieuwd naar de andere ebooks dan kun je deze direct downloaden.

Mogelijkheden

Via de menubalk bovenin kun je terug naar de bibliotheek, een overzichtsbalk onder in krijgen met alle pagina's, of naar jou studiekaarten. Dit zijn de door jou gemaakte notities en arceringen. Deze kun je ook delen via de mail. Daarnaast kun je het licht instellen, woorden zoeken in dit boek of op internet en baldwijzers toevoegen.

Mijn mening

Wat een prachtig multitouch ebook! Je vindt hier niet alleen duidelijke informatie, maar ook veel tips in de vormen van apps, wist je dat en opdrachten. Alle hoofdstukken zijn voorzien van prachtige afbeeldingen en videofragmenten. Het boek is niet alleen interessant voor kinderen, maar ook zeker goed bruikbaar bij een werkstuk of spreekbeurt. Daarnaast kun je het zelfs nog als leerkracht in de les gebruiken. Een nadeel kan wel zijn dat er geen ouderbeveiliging op zit. Voorkom ongewenste aankopen en stel de iPad kindvriendelijk in of leer kinderen hoe hier mee om te gaan. Maar verder vind ik het echt een aanrader voor kinderen vanaf groep 5!

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle multitouch boekjes over ‘Wat is leven?’ van RDDWVK
– Geef dit ebook aan iemand cadeau!
Sluit de iPad aan op het digibord en laat de hele klas meegenieten.
– Stel de iPad kindvriendelijk in en voorkom ongewenste aankopen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail