Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Knotsgekke surprises voor iedereen

 
Knotsgekke surprises voor iedereen

Doel
Kinderen maken kennis met het maken van surprises.
Kinderen maken kennis met techniek.
Kinderen maken kennis met het proces van maken.
Plezier ervaren bij het maken van surprises.

Doelgroep
Voor iedereen die een surprise wil maken - € 15,00

De Sinterklaastijd is weer aangebroken. Hier horen ook surprises bij. Ieder jaar weer een uitdaging om een leuke, mooie maar misschien ook wel beetje unieke surprise te maken. Genoeg tips online te vinden. Maar de surprises uit dit boek zijn op een hele bijzondere wijze net even anders. Leer stap voor stap hoe je een knotsgekke surprise maakt!

Inhoudelijk

Het boek 'Knotsgekke surprises voor iedereen' is geschreven door Rolf Hut, met illustraties van Marten Hazelaar - Xander Uitgeverij.

Bij het openen van het boek kom je snel op de inhoudsopgave. Mijn oog valt direct op de namen van bijzondere surprises die mijn nieuwsgierigheid wekken. Bijvoorbeeld: magische magnetische poppenkast, super plakkerige soaker, een stenen hart en echte LEGO steentjes. Dan wil je toch meteen bladeren? In het voorwoord vertelt Rolf Hut een stukje over twee type surprises: mooi of grappig. Maar de surprises uit dit boek vallen daar buiten. Bij zijn surprises komt techniek aan te pas. Niet te veel en niet te moeilijk, maar zo dat het net even anders is dan de rest van de surprises. De eerste surprise is de illegale straatrace. Klinkt best 'fout' en dus wil je natuurlijk weten hoe deze eruit zal zien. Iedere surprise bestaat uit vier pagina's:
- Pagina 1: De naam van de surprise met een tekening.
- Pagina 2: Een korte uitleg voor wie deze surprise zou kunnen zijn met daaronder alle onderdelen los afgebeeld.
- Pagina 3: Stap voor stap volgt nu de uitleg hoe je deze surprise moet maken. De teksten zijn voorzien van illustraties die een duidelijk beeld geven.
- Pagina 4: Aan het einde van iedere surprise vind je een lampje met 'Hoe werkt het?'
Op deze manier maak je kennis met 26 verschillende surprises. Er zit voor iedereen wel iets tussen.
Aan het einde vind je een hoofdstuk met boodschappen. Hier vind je de winkels waar je materialen kunt kopen voor één van de surprises uit dit boek. En als laatste een hoofdstuk over 'Verder lezen en maken'. Het maken van dingen kan natuurlijk ook na 5 december! Van Rolf Hut krijg je enkele tips (websites) waar je ideeën op kunt doen.

Mijn mening

Wat een onwijs gaaf boek! Ik had her en der al leuke reacties gelezen, maar het klopt echt helemaal. Voor het derde jaar maken wij thuis surprises met de kinderen, voor op school. Ideeën genoeg, maar inderdaad kom je vaak op hetzelfde uit. Hetzelfde in de zin van papier en hout. Weinig actie, laat staan reactie in een surprise. Met dit boek wordt het anders. De uitleg is duidelijk en de afbeeldingen helpen tijdens het maken. De surprises hebben geweldige namen, waarbij je misschien even denkt 'hoe maak ik dat nu weer?'. Maar wanneer je de uitleg bekijkt is het allemaal goed te doen. Misschien even er op uit om alles te verzamelen, maar dan moet je anders ook toch? Ik vind het boek echt tof voor deze tijd van het jaar. Maar wees creatief en je kunt het boek later in het jaar ook nog gebruiken. Een groot aantal technische maak projecten blijven ook na 5 december leuk om te doen. Gebruik de vaardigheid als basis en bedenk er iets anders om heen. Een aantal surprises kun je zelfs zo gebruiken, zonder aanpassingen. Denk hierbij aan een zenuw spiraal of een ouder alarm. Kortom: een aanrader voor jong en oud, thuis en op school!

Tips

– Neem ook eens een kijkje op de website van Rolf Hut en Xander Uitgevers.
– Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail