Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Mini-U: Scrapbooking

 
Mini-U: Scrapbooking Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Ontwikkeling van fijne motoriek
Kennis maken/oefenen van kleuren, vormen en getallen
Plezier beleven aan een creatieve activiteit

Doelgroep
Voor kinderen van 4-12 jaar - € 1,09 (iPad)

Een app waarbij je een afbeelding, met behulp van gekleurde stickertjes in verschillende vormen, gaat vullen.

Inhoudelijk

Bij het openen van de app kun je meteen één van de vier thema's kiezen: start (6 afbeeldingen), beroepen (18 afbeeldingen), dieren (18 afbeeldingen), Kerst en oud & nieuw (12 afbeeldingen). De app heeft een update gekregen en bevat nu dus ook borden met thema Kerst en oud & nieuw. Maak een keuze uit één van de thema's en open de envelop. Nu zie je de afbeeldingen die je kunt maken. Welke wil jij vullen? Raak de gewenste afbeelding aan. In het volgende scherm zie je de afbeelding, alleen nu ontbreken er kleuren en vormen. Zoek de juiste kleuren vormen met behulp van de getallen. Zie je een sticker die trilt? Dan heb je de verkeerde gekozen. Raak deze aan en hij verdwijnt. Wil je liever zelf de kleuren en vormen bepalen? Raak dan rechts het pennetje aan. Nu verdwijnen de nummers. Maak nu de afbeelding helemaal af en je wordt beloond! Op dat moment verschijnt er ook een fotocamera onder in beeld. Maak een foto en bekijk jouw werk terug in het foto album van de iPad of iPhone.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kan er gekozen worden uit vier thema's. In het menu van een thema kun je terug naar het hoofdmenu of (via ouderbeveiliging) naar het oudermenu. Hier vind je meer informatie over de makers en de andere apps van PopAppFactory.

Mijn mening

Een leuke en creatieve app voor kinderen! Grote kans dat kinderen dit kennen uit de klas, van een werkje met vormpjes plakken, maar ook van werkbladen of kleurplaten. De opdracht wijst zich van zelf. Extra mooi aan deze app is dat je ook zonder voorbeeld kunt werken. Een kind kan dan zijn of haar eigen creativiteit kwijt en bepaalt zelf de kleuren. Je kunt eventueel ook een iPad pen/stylus gebruiken. De app is kindvriendelijk: bevat geen reclame en in-app-aankopen. Er zit een ouderbeveiliging op en de app is voor kinderen eenvoudig in gebruik.

Tips

– Meer reviews van PopAppFactory: Mini-U The Bathroom, Mini-U Dinosaurs, Mini-U ZOO Alfabet.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail