Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Nu even niet

 
Nu even niet Susan Spekschoor

Doel
Plezier beleven aan (voor)lezen
Ontwikkeling van luistervaardigheden
Uitbreiding van woordenschat
Leren tijd te nemen voor jezelf
Bewustwording van de wereld om je heen

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot 7 jaar - € 14,95

Dit boek is geschreven door Martine Verstraete, naar een idee van Johan Eichhorn. Uitgebracht door uitgeverij Pica.

Inhoudelijk

'Maaaaaaaaam! Paaaaaaaaap!' Oscar ziet een prachtige veer en wil dit graag aan zijn ouders laten zien. Maar ze hebben nu even geen tijd. Oscar is een beetje boos, want zijn familie ziet nooit iets. Op zijn kamer heeft hij wel honderden schatten staan, allemaal bewaard in potjes. Behalve op zijn lievelingsplek: zijn tentje. Papa komt naar Oscar toe om excuses aan te bieden. Nu heeft hij wel tijd om iets leuks te doen. Maar nu heeft Oscar even geen tijd. Hij is druk met niets doen in zijn tent. Papa wil graag ook een tent bouwen. Als deze klaar is ontdekt papa dat het best heel fijn is en dat je dan ook veel mooie dingen ziet als je goed rond kijkt. Oscar zorgt er uiteindelijk voor dat de hele familie niets aan het doen is. Maar dan is het etenstijd. 'Maaaaaaaaam! Paaaaaaaaap!'.
Het boek bevat twee pagina's die uitgeklapt kunnen worden. Een pagina met allemaal potjes, waarin Oscar de schatten bewaard heeft. En een pagina waarbij het hele gezin geniet van het niets doen. Achterin het boek vind je nog een tekenplaat. Hierop staan allemaal lege potten, die jij mag vullen (tekenen, schilderen, etc.) met jouw schatten. Deze tekenplaat kun je ook gratis downloaden, zie 'Tips'.

Mijn mening

Wat me direct opvalt is het formaat van dit prentenboek. Een groot formaat hardcover. De illustraties zijn kleurrijk en passen bij de belevingswereld van het kind. Toch stralen ze rust uit. En gezien het onderwerp van het boek verwacht ik dat dit ook de bedoeling is. Het verhaal zal veel kinderen bekend voorkomen. Niet dat papa en mama nooit tijd hebben, maar net even op dat ene moment niet. Ik heb genoten van het verhaal! Kinderen hebben oog voor detail en zien vaak de kleinste dingen. Ze kunnen hier ook van genieten. Dat geldt nog meer voor hoogsensitieve kinderen. Ook volwassenen kunnen dat, maar moeten hier alleen de tijd voor nemen. Dit verhaal is er een mooi voorbeeld van. Dit boek is geschreven voor kleuters, maar zeker ook nog interessant voor kinderen van 7 of 8 jaar. Een verhaal waarbij je na afloop een mooi gesprek kunt voeren met elkaar, thuis of in de klas.

Tips

– Dit prachtige boek is onder andere te bestellen bij Uitgeverij Pica en Bol.com
– Download hier gratis de tekenplaat die bij dit boek hoort.
– Kijk op deze pagina voor meer boeken en hier voor meer ebooks voor kinderen en onderwijs.
– Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste onderwijsboeken en materialen? Volg Uitgeverij Pica op Twitter en Facebook.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail