Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Ons mooie voedselboek

 
Ons mooie voedselboek Susan Spekschoor

Doel
Plezier beleven aan (voor)lezen
Meer te weten komen over voedsel
Recepten leren lezen en gebruiken
Leren koken

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 8 jaar - € 19,95

Dit boek is geschreven door Lisette de Jong en Ria de Jong, met illustraties van Jenny Lindhout. Uitgebracht door KNNV Uitgeverij.

Inhoudelijk

Het boek bevat verschillende hoofdstukken over voedsel. Ieder hoofdstuk heeft dezelfde opbouw. De voedselproducten die aan bod komen zijn: aardbeien, brood, yoghurt, bananen, aardappels, eten uit de zee, kip en boerenkool. In deze recensie zal ik meer vertellen over het hoofdstuk van brood. Op de eerste twee pagina's wordt dieper ingegaan op woorden die bij brood passen. Denk hierbij aan stro, biologisch, tarwe, gluten en oogsten. Ze worden kort en helder uitgelegd. Op de achtergrond vind je een kleurrijke plaat die past bij de korte, informatieve teksten. Verderop in het hoofdstuk leer je meer over van oogst tot meel, met behulp van een molen. Ook de woordenschat van het kind wordt uitgebreid met een aantal bijbehorende woorden zoals coeliakie, beschuit, zak of silo. Ook de bakker is aan het woord. Hij laat met behulp van woorden en foto's zien hoe het brood in de winkel terecht komt. Aan het einde volgen twee pagina's met weetjes over brood. Van quiz tot feiten en zelfs een creatieve activiteit met behulp van brooddeeg. Het hoofdstuk sluit af met een lekker recept die met behulp van een illustratie uitgelegd wordt.

Mijn mening

Wat een prachtig boek! Het boek maakte al indruk op mij door zijn grootte en kleurrijke voorkant. Ook van binnen ziet er schitterend uit. De teksten zijn duidelijk geschreven en sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Tevens bevat het boek illustraties die passen bij de verhaaltjes en regelmatig ook de tekst ondersteunen. Denk hierbij aan recepten. De inhoud heeft een educatieve waarde. Dit boek hoef je niet in één keer uit te lezen. Zelfs halverwege een hoofdstuk kun je stoppen om later weer verder te lezen. Omdat het boek geen lange teksten bevat, veel illustraties en kleur heeft en verschillende korte en interessante onderwerpen aan het licht brengt zal het aantrekkelijk zijn voor veel kinderen.
Aanrader voor thuis en in de klas!

Tips

– Dit prachtige boek is onder andere te bestellen bij Bol.com
– Werk je in de klas met thema voedsel of eten? Dan is dit boek zeker een aanrader.
– Kijk op deze pagina voor meer boeken en hier voor meer ebooks voor kinderen en onderwijs.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail