Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Poppetto Surprise Varia

 
Poppetto Surprise Susan Spekschoor

Doel
Plezier beleven aan een spel
Logisch denken
Samen (leren) spelen
Concentreren
Ontwikkeling van creativiteit

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - € 2,29 (iPad) - Studio Lassa

Poppetto Suprise Varia is een kaartspel voor 1 tot en met 4 personen waarbij logisch denken een rol speelt. Geef jouw poppetje zo snel mogelijk een complete set kleren.

Inhoudelijk

In het hoofdmenu heb je drie keuzes: maak een poster, teken je speelset en speel het spel. In deze volgorde zal ik alle onderdelen uitleggen.
- Maak een poster:
Een creatieve opdracht waarbij je je eigen poster kunt maken. Raak een lege poster aan en vul jouw Poppetto met kleren die je links en rechts kunt kiezen. Bij de volgende stap kun je jouw naam typen. Maak daarna nog een keuze of je de poster in kleur of zwart-wit wil en jouw zelfgemaakte poster staat als afbeelding in jouw fotoalbum op de iPad. Je kunt er ook voor kiezen om deze zonder kleur te printen. Dan kun het met stiften, kleurpotloden of verf zelf mooi maken.
- Teken je speelset:
Nog een creatieve opdracht. Stap voor stap maak je jouw eigen poppetto. Kleur of vul met kleuren een muts, kleren, schoenen en een voorwerp. Doe dit bij alle acht de poppetto's en je hebt jouw eigen speelset.
- Speel het spel:
En hier gaat het natuurlijk om: speel het spel Poppetto Surprise Varia! Laat weten met hoeveel spelers je het spel speelt: 2, 3 of 4? Speel je alleen? Dan speel je tegen de computer. Ook kun je kiezen met hoeveel computerspelers je wilt spelen. Je komt wederom in een nieuw keuzescherm. Je kunt hier zien met welk thema je gaat spelen. Wil je andere, dan kun je kiezen uit één van de andere 6 thema's. Maak ook een keuze uit welke set je wil spelen (per thema zijn er twee sets kleren), kies de moeilijkheid (aangegeven met sterren). Moeilijkheidsgraad één staat voor vijf setjes kleding, moeilijkheidsgraad twee voor zes setjes kleding en moeilijkheidsgraad drie voor acht setjes kleding. Start het spel door de pion aan te raken.
In het spel zie je vier kledingkasten en in het midden in een wasmand. Jouw kast gaat open. Open eerst een kledingkast van een tegenspeler. Het is nu aan jou om te beslissen welke set je compleet wil maken. Wil je even zien hoe de kledingsets er ook al weer eens uit zien? Kijk dan onder de feeënhoed. Kies een kledingstuk die je niet nodig hebt en raak deze aan. Deze komt in de wasmand terecht. Kies nu uit de kast van een ander een nieuw kledingstuk die past bij jouw set en schuif deze naar jouw poppetto. Nu is de tegenstander aan de beurt. Let ondertussen goed op, want nu kun jij in de andere kledingkasten meekijken. De winnaar is degene met als eerste een complete set of 10 punten.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om:
- de zeven thema's te bekijken
- zelf een poster te maken
- je eigen speelset te tekenen
- het spel te spelen
In diverse andere voorbijkomende menu's kies je een taal, aantal spelers, thema, keuze van de set, het aantal spelers en kun je de uitleg van het spel lezen.

Mijn mening

Ik was al bekend met het spel. Er zijn namelijk meerdere versies van Poppetto. Het leuke aan deze app is dat je nu ook jouw eigen poster en speelset kunt maken. Hoe leuk is het om met jouw eigen speelset te spelen! Poppetto is een spel waarbij je goed en logisch na moet denken. Maar ook zeker goed op moet letten wanneer je niet aan de beurt bent. De kledingkasten gaan na ieders beurt weer dicht. Waar was nu dat ene kledingstuk gebleven die jij nog nodig had? Een mooie app die je samen of alleen kunt spelen.

Tips

– Al eerder schreef ik een appreview over een andere Poppetto app. Lees hier de uitgebreide review.
– Ken je Tripletto al? Ook dat is een kaartspel van Studio Lassa voor de iPad. Je kunt zelfs jouw eigen speelkaarten maken en toevoegen.
– Bekijk hier de review van PuzzlePuzzlePuzzle, een app van dezelfde makers.
– Neem ook eens een kijkje op de website van Lassa.
– Op zoek naar meer apps voor kinderen? Hier heb ik ze verzameld.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Studio Lassa.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail