Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Raadgedicht

Raadgedicht Susan Spekschoor

Vandaag las ik een bericht van Rian Visser over Raadgedicht. Dit vond ik niet alleen interessant, maar ook nog eens belangrijk voor de taalontwikkeling. Dus reden genoeg om er een blog over te schrijven en het op deze manier met jullie te delen.

Van 7 september 2015 tot en met 16 november 2015 gaat het poëzieproject raadgedicht van start. Het project richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs en de eerste klassen van het middelbaar onderwijs. Daarnaast zullen via social media mensen worden opgeroepen mee te spelen. Doel is het bevorderen van het lezen van kinderpoëzie. Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en alleen de dichter kent het woord. Kinderen worden uitgedaagd dit woord te raden. Elke maandag verschijnt er een nieuw gedicht. Elke vrijdag verschijnt de oplossing en een woordwolk, waarin te zien is welke woorden veel genoemd zijn.
Via het project komen kinderen in contact met verschillende jeugddichters. De deelnemende dichters zijn: Iris Boter, Annie van Gansewinkel, Diet Groothuis, Hans Hagen, Marco Kunst, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Corien Oranje, Jaap Robben, Edward van de Vendel en Rian Visser.Raadgedicht is een initiatief van kinderboekenschrijfster Rian Visser. (bron: Raadgedicht).

Er staat inmiddels een testgedicht voor iedereen klaar. Je vindt deze in de gratis app of op de site.

testgedicht Susan Spekschoor  Testgedicht 2 Susan Spekschoor

Hieronder zie je enkele afbeeldingen uit de gratis app. Via de app (en de site) blijf je onder andere op de hoogte van nieuwe gedichten, oplossingen, kun je meer lezen over de dichters en vind je een erelijst. Dit is een lijst met deelnemers met meerdere goede antwoorden.

Raadgedicht Susan Spekschoor   Raadgedicht Susan Spekschoor   Raadgedicht Susan Spekschoor

Tip: Volg Raadgedicht op Twitter en blijf zo op de hoogte.

Ik vind Raadgedicht een mooie, creatieve en uitdagende manier om bezig te zijn met poëzie en leesbevordering. Een aanrader dus voor groep 6, 7, 8 en de eerste leerjaren van het VO. Wil jij ook meedoen? Download de app of kijk op de site. Uiteraard kun je alvast meedoen met het testgedicht. Veel plezier gewenst voor alle deelnemers en natuurlijk voor de dichters met het schrijven!

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail