Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Sprookjesboom: Assepoester

 
Assepoester Susan Speskschoor

Doel
Ontwikkelen van oog-handcoördinatie
Concentreren
Stimuleren van fantasie

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot 7 - Gratis (iPad & iPhone)

Assepoester organiseert een theekransje in haar prachtige kasteel en jij mag haar helpen met de voorbereidingen. Ervaar hoe het is om een echte prinses te zijn.

Inhoudelijk

Nadat de app geladen is kom je in het hoofdmenu. Hier zie je 4 spellen. Je kunt de spellen afzonderlijk van elkaar spelen of achter elkaar. Kies in het laatste geval voor 'Start spel'.
- Zingen: Assepoester houdt van zingen en ze zou het erg leuk vinden wanneer jij een liedje voor haar maakt. Raak de trommel, de dwarsfluit en/of de vogels aan. En maak zo muziek. Je kunt jouw muziek ook opnemen en daarna beluisteren.
- Muiltje: Bij een theekransje horen muiltjes. Kies een kleur en versier jouw muiltje op drie plekken met prachtige edelstenen. Sleep de edelstenen naar het muiltje en kijk hoe mooi het wordt. Je kunt veranderen als je liever een andere edelsteen wilt. Ben je klaar? Kijk dan hoe deze muiltjes bij Assepoester staat. Je hebt nu ook de mogelijkheid om een foto te maken.
- Vlechten: dit spel bevat 2 spellen. Help Assepoester met het vlechten van het haar. Let op de tijd, want anders komt ze te laat op het theekransje. Je krijgt twee keer een tip welke kant het haar op moet, daarna mag je het alleen vlechten. Klaar? Assepoester laat jouw de vlecht zien. Nu mag ze nog opgemaakt worden: kies een kleurtje voor de lippen, de ogen, de bloem en het kroontje. Sleep de kleuren er naar toe. Kijk nu hoe mooi jij Assepoester's haar gevlochten hebt en haar gezicht opgemaakt hebt. Ook nu kun je er een foto van maken.
- Theekransje: De gasten zullen er snel zijn, nog niet alles staat klaar. Kun jij Assepoester helpen? Op 9 plekken op tafel mag je iets neerzetten. De stem van de Sprookjesboom helpt jou op weg 'Wat denk je van een kaars op tafel, voor de sfeer'. Of 'Vergeet de thee niet'. Niet alles wat afgebeeld staat hoort op tafel. Luister dus goed naar de stem.

Mogelijkheden

De app bevat in het hoofdmenu een informatiebutton met informatie over deze app. Tijdens de spelen heb je de mogelijkheid om terug te gaan naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Ik vind het een geweldige app voor kinderen die van de Efteling en prinsessen of Assepoester houden. De vriendelijke stem van de de Sprookjesboom helpt jou op weg en geeft uitleg bij ieder spel. Wanneer je alles gedaan hebt mogen de gasten komen en kan het theekransje beginnen. Ik denk dat het voor kinderen extra leuk zou zijn wanneer er dan ook nog iets gebeurt, bijvoorbeeld een filmpje van een theekransje. Misschien een idee voor een update? Het is een vrij zware app, het laden duurt soms 'lang'. Dat is een klein nadeeltje.

Tips

– Kijk hier voor meer apps over Sprookjes en de Efteling.
– Lees ook de review van Sprookjesboom – Draak.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail