Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Tafelkluis

 
Tafelkluis Susan Spekschoor

Doel
Tafels oefenen
Tafels automatiseren
Plezier krijgen in het maken van tafels

Doelgroep
Vanaf 7 jaar - € 2,29 (iPad & iPhone)

Tafelkluis is een app voor kinderen waarmee je de tafels van 1 tot en met 20 kunt oefenen en automatiseren.

Inhoudelijk

Maak allereerst één of meerdere spelers aan. Kies in het volgende menu voor een nieuw spel. Welke tafel wil je oefenen? De eerste keer dat je dit spel bekijkt staan alleen de tafels 1 tot en met 10 in beeld. Onderaan kun je 11 tot en met 20 aanklikken. Vanaf nu staan deze ook in beeld. Maak een keuze en begin het tafel spel. Je krijgt een kluis in beeld te zien. Hierop staan 12 antwoorden. Er valt een bom naar beneden. Deze heeft de kleur groen en er staat een som bij. Is de bom halverwege en heb je nog geen antwoord aangeraakt dan wordt de bom oranje. De tijd dringt en je moet nu bedenken welk antwoord het is. Wordt de bom rood, dan moet je echt op gaan schieten! De kleur veranderd ook wanneer je een fout antwoord geeft. In totaal heb je de drie kansen voordat je in de gevangenis komt.

Mogelijkheden

Vanuit het startmenu heb je de mogelijkheid om (maximaal) 8 spelers toe te voegen. In het hoofdmenu kun je kiezen voor : nieuw spel (kies hier welke tafel je wilt gaan oefenen), scores (bekijk de scores bij de gespeelde tafels), mijn tafel overzicht (bekijk welke tafels je al gemaakt hebt en hoe het is gegaan) en uitleg over deze app. Tijdens het spelen van een spel heb je de mogelijkheid om te pauzeren. Vanuit de pauze modus kun je het spel verder spelen, herstarten of terug naar het menu.

Mijn mening

Een eenvoudige en toch leuke manier om een tafel te oefenen en automatiseren. In 7 seconden moet je het antwoord weten. Voor oefenen is dat behoorlijk snel. Je moet de tafels dan al redelijk geautomatiseerd hebben. Je hebt immers ook nog tijd nodig voor het opzoeken van het antwoord. Misschien een meerwaarde als je het niveau in kan stellen? Iets meer tijd voor het oefenen en minder tijd bij het redelijk tot goed kennen van de tafels. De app is eenvoudig in gebruik en kindvriendelijk: bevat geen reclame en linkjes naar internet of App Store. Achter de informatie button vind je meer informatie over de makers.

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van meer apps om te oefenen met vermenigvuldigen
– Geef deze app cadeau aan iemand
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail