Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Tekenen met Jill

 
Tekenen met Jill Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van creativiteit
Plezier hebben in tekenen
Opdoen van nieuwe ideeën
Ontwikkeling van leesvaardigheid

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 7 jaar - € 14,99 (128 pagina's)

Leer stap voor stap tekenen met Jill. In dit boek kun je tekeningen zelf aan vullen, natekenen en inkleuren, om zo jouw techniek te perfectioneren en verbeteren. De tekeningen zijn gericht op gezicht, beauty, sweets en meer.

Inhoudelijk

Bij het openen van het boek kom je al direct in de sfeer van de Jill tekeningen. Je ziet ze overal. Op de tweede bladzijde maak je dit boeken eigen door jouw naam in te vullen. In totaal bestaat dit boek uit 6 hoofdstukken. In ieder hoofdstuk leer je stap voor stap een Jill tekening maken, mag je vrij tekenen, maak je tekeningen af, maar kun je ook inkleuren.
Hoofdstuk 1: Gezicht - Hoe teken je stralende ogen, kissy lips en golvend haar in Jill-style?
Hoofdstuk 2: Beauty - Hoe teken je een lipstick en hoe ziet jouw droomparfum eruit? Welkom in de wereld van beauty!
Hoofdstuk 3: Body - Hoe teken je een echt Jill-meisje met dat gave jurkje van top tot teen?
Hoofdstuk 4: Fashion - In dit hoofdstuk leer je hoe je jurkjes, rokken en tops tekent. Ook de pumps, broeken en accessoires worden niet vergeten!
Hoofdstuk 5: BFF - Leer alles tekenen wat met BFF (Best Friends Forever) te maken heeft: filmavondjes op de bank, een pyjamaparty of fotolijstjes
Hoofdstuk 6: Sweets - Alles over het tekenen van cupcakes, toppings en taarten.

Mogelijkheden

In 'Tekenen met Jill' staat het tekenen centraal. Het is prettig wanneer je zelf een setje goede pennen, stiften en kleurpotloden hebt. Daarnaast heb je tekenpapier nodig waarop je (na) kunt tekenen. Maar je kunt ook in dit boek kleuren of zelf tekenen en tekeningen aanvullen.

Mijn mening

Wat een geweldig boek! Jill staat hier regelmatig aan op televisie, laptop of iPad. De enthousiasme die ze in haar afleveringen over brengt vind je ook in dit boek terug. Zoals ze zelf altijd zegt: "Iedereen kan tekenen". Zo vind je op een bladzijde de volgende tekst: "In jouw wereld kan alles! De tekentips zijn dus geen regels maar meer handige trucjes" & "Iedereen heeft zijn eigen tekenstijl er bestaat geen goed of fout". Als kind wordt er niets van je verwacht, probeer het op jouw manier en het is goed. Plezier staat dus duidelijk voorop! De onderwerpen uit dit boek passen bij de belevingswereld van meisjes. Stap voor stap wordt zowel met tekst als illustratie duidelijk de opdracht uitgelegd. Daarnaast heb je als kind ook de vrijheid om jouw eigen creativiteit hier in kwijt te kunnen, bijvoorbeeld door de vrij-teken opdrachten.
Een aanrader voor alle kinderen die van tekenen houden en extra leuk voor de fans van Jill.

Tips

– Neem eens een kijkje op de website van Jill voor de laatste afleveringen of leuke DIY.
– Je kunt Jill ook volgen op Pinterest, Facebook, Instagram en Twitter.
– Daarnaast heeft ze een eigen YouTube kanaal waar kinderen diverse filmpjes kunnen bekijken.
– Ben je op zoek naar goed tekenmateriaal? Kijk dan eens naar deze kleurpennen, stiften (12 of 24 stuks) en kleurpotloden.
– Het boek is onder andere te koop bij Bol.com

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail