Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Tiggly Shapes

Tiggly Shapes Susan Spekschoor Tiggly Shapes 2 Tiggly Shapes 3

Tiggly is een Amerikaans product voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Zij hebben naast Tiggly Shapes ook Tiggly Counts en Tiggly Words uitgebracht. Met als visie: niet alleen leren maar ook voelen wat je leert. Eerder schreef ik al een blog over Tiggly Math en Tiggly Words. In dit blog wil ik jullie graag meer vertellen over Tiggly Shapes. Bij dit interactieve materiaal zijn op het moment van schrijven vier apps uitgebracht. En zijn geschikt voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. De apps zijn in verschillende talen, helaas niet in het Nederlands. Maar mijn ervaring is dat dat het spelen niet belemmert. Tip is wel om de apps in het begin samen met het kind te spelen. De app is immers voor peuters en kleuters. Zo ontdekt het kind samen met jou de mogelijkheden en ervaart hij of zij wat je met de vormen kunt doen. Onderstaande drie apps zijn gratis te downloaden in de App Store. Je kunt de apps ook zonder de de interactieve materialen spelen. De vormen staan dan als een menu in beeld. Maar met de Tiggly vormen maak je de app interactiever, interessanter en leerzamer!

Tiggly Stamp Susan SpekschoorTiggly Stamp
In deze app kun je kiezen uit twee thema’s: herfst of winter. Beide seizoenen werken op dezelfde manier. Het verschil is de uitwerking van de vormen. Bij de herfst ontstaan er voorwerpen die bij dit seizoen horen. Denk aan: driehoek wordt paddenstoel, ster wordt blaadje, etc. Bij de winter wordt een driehoek een kerstlampje en een ster een ijskristal. Door de vormen op de iPad te plaatsen worden deze omgezet in voorwerpen of dieren. Je kunt ze verplaatsen en mee spelen. In beeld vind je ook een ster en een prullenbak. Door de voorwerpen of dieren één voor één in de prullenbak te schuiven, verwijder je ze. Met de ster creëer je een extra mogelijkheid: filmen en foto’s maken. De foto’s kun je delen op sociale media, mail en in het fotoalbum. Dit kan alleen via een ouderbeveiliging. Met de videocamera kun je filmen en je eigen animatie maken. Schuif, spreek en verzin jouw eigen verhaal. Ook deze filmpjes kunnen bekeken worden in de app zelf.

Tiggly Safari Susan SpekschoorTiggly Safari
Met deze app leer je de vormen en dierennamen in het Engels. Maar je kunt het ook heel goed gebruiken om vormen te herkennen. Deze app bevat drie thema’s: bos, jungle en oceaan. Plaats de juiste vorm op het scherm. De omtrek wordt al weer gegeven. De vormen worden direct omgezet in een dier of je maakt met de vormen stap voor stap een dier. Welk dier heb je gemaakt en luister naar het geluid. Kun je nog meer dieren vinden in het bos, de jungle of de oceaan?

Tiggly Draw Susan SpekschoorTiggly Draw
Met deze derde en creatieve app ontwerp je karakters. Plaats één van de vier vormen of meerdere op het scherm. Onderaan zie je 5 buttons met onderdelen van een gezicht. Raak deze aan om nog meer onderdelen te bekijken. Heb je de mooiste gevonden? Schuif deze naar de vorm en plaats deze waar jij dat leuk vindt. Hoor je ook de grappige geluiden? De kleuren van de karakters en de achtergrond kun je aanpassen met het kleurenvenster. Is jouw karakter klaar? Maak dan een foto en bewaar deze in het fotoalbum van de iPad of deel deze op sociale media. Dit kan alleen via een ouderbeveiliging.

Naast deze drie apps is er ook een kerst app ‘Tiggly Christmas: Fun Creative Holiday Game’. Deze kan gedownload worden in de App Store voor € 1,99.

Het materiaal wordt geleverd in een stevige doos. Hierin vind je ook een stoffen tasje waarin alles mooi bewaard en bij elkaar blijft. Voor de Tiggly Words betaal je  € 29,95 en is verkrijgbaar bij de Apple Store en bij ICT Leskisten.
Bekijk ook eens de trailer:

//vimeo.com/126423442

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Tiggly.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

 

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail