Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Tiggly Words

Tiggly Words Susan Spekschoor Tiggly Words Susan Spekschoor Tiggly Words Susan Spekschoor

Tiggly is een Amerikaans product voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Zij hebben na Tiggly Shapes en Tiggly Counts nu ook Tiggly Words uitgebracht. Met als visie: niet alleen leren maar ook voelen wat je leert. Eerder schreef ik al een blog over Tiggly Math. In dit blog wil ik jullie graag meer vertellen over Tiggly Words. Bij dit interactieve materiaal zijn op het moment van schrijven drie apps uitgebracht. De apps zijn in het Engels. Met deze app kun je dus op een leuke manier Engelse woordjes leren. De app bevat de Nederlandse taal. Dit houdt in dat de gesproken taal (uitleg, etc.) Nederlands is, maar de woordjes om mee te oefenen nog steeds in het Engels zijn. Het is dus echt een app om kinderen kennis te laten maken met de Engelse taal. Onderstaande drie apps zijn te vinden in de App Store. Bij het materiaal krijg je uitleg hoe je de apps gratis kunt downloaden. Dezelfde apps zijn namelijk ook te koop voor € 2,99. Je kunt ze dan zonder de letters van Tiggly Words gebruiken.

Tiggle Submarine Susan Spekschoor Tiggly Submarine
Deze app speelt zich af in de onderwater wereld. Met de onderzeeër bepaal je welk spelletje je gaat spelen. Overal waar je een zeshoek ziet kun je een letterspel doen. De ene keer staat de juiste klinker aangegeven en moet je die op het scherm leggen, de andere keer moet je zelf ontdekken welke klinker erbij hoort. Ook is er een spel waarbij je zelf de klinker mag kiezen. Het spel zoekt dan een woord bij deze klinker. Alle woorden worden of zijn voorzien van een bijpassende afbeelding. De klinker heeft dezelfde kleur als de interactieve letters. In deze app gaat het om 3 of vier letterwoorden. De woorden zijn veel gebruikte woorden uit de belevingswereld van het kind. Daarnaast bevat de app bevat meerdere interactieve elementen. Zo kun je bijvoorbeeld bubbels kapot prikken en door de wasstraat met de onderzeeër.

Tiggley Doctor Susan Spekschoor Tiggly Doctor
In de wachtkamer zitten drie patiënten. Alle drie hebben ze een probleempje. Kun jij ze helpen? Kies een patiënt en luister wat er aan de hand is. Rechts in beeld zie je een woord waarbij de klinker ontbreekt. Kun jij de juiste klinker erbij vinden? Het woord staat al met een afbeelding uitgebeeld, een eerste hint. Heb je de verkeerde klinker dan krijg je een tweede hint: de juiste klinker. De woorden hebben te maken met de behandeling van de patiënt. Bijvoorbeeld bij luizen: frost (eerst de luizen bevriezen), suck (de luizen opzuigen) en clean (wassen), etc. Er zijn ook woorden met twee klinkers. Hierbij krijg je één voor één de klinkers te zien. Heb je alle woorden gehad, dan maak je de patiënt blij. Dezelfde patiënt zie je weer terug in de wachtkamer, maar dan met een nieuwe pijnklacht.

Tiggly Story Maker Susan Spekschoor Tiggly Story Maker
In beeld krijg je twee medeklinkers te zien. In totaal kun je meer dan 40 woorden maken met alle medeklinkers die er zijn. In het midden zie je een houten kist. Plaats een interactieve klinker op de houten kist. Is het een bestaand woord dan komt er een afbeelding van dit woord in beeld. Het woord wordt uitgesproken en de afbeelding blijft in beeld. Bovenaan zie je twee magneten. Door deze aan te raken, zakken ze naar beneden en komen er nieuwe medeklinkers. Zo kun je weer nieuwe woorden maken en meer afbeeldingen sparen. Ondertussen kun je foto’s maken. Heb je voldoende afbeeldingen dan kun je daar zelf een filmpje mee maken. Bedenk een verhaal en spreek in. Jouw gemaakte video kun je bewaren en terugkijken. Mooi combinatie van woorden maken (uitbreiding woordenschat van een vreemde taal) en creatief bezig zijn!

Ook al zijn bovenstaande drie apps heel verschillend wat inhoud betreft, toch is er een herkenning voor kinderen. Ze werken op dezelfde manier en wat kleur en sfeer betreft lijken ze veel op elkaar. Je kunt ze dus echt zien als een serie apps over ‘woorden’. Zoals ik al aangaf is de instructie in het Engels. Ook zonder deze taal te begrijpen kan een kind de opdrachten uitvoeren. Dit zag ik bij mijn jongste dochter van 7. Dit betekent dat de app dus duidelijk is in gebruik: de app bevat naast gesproken taal visuele uitleg tijdens de opdracht. Heb je de foute letter dan merk je dat vanzelf. Een leuke manier om zo kennis te maken met de Engelse taal. En een kindvriendelijke app in gebruik en zonder reclame, in-app-aankopen of directe linkjes naar internet/App Store (bevat ouderbeveiliging).

Het materiaal wordt geleverd in een stevige doos. Hierin vind je ook een stoffen tasje waarin alles mooi bewaard en bij elkaar blijft. Voor de Tiggly Words betaal je € 29,95 exclusief verzendkosten en is verkrijgbaar via de Apple Store.
Bekijk ook eens de trailer:

//www.youtube.com/watch?v=mw1sDC6EMj0

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Tiggly.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail