Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Toca Kitchen 2

 
Toca Kitchen 2 Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van kookvaardigheden
Woordenschat uitbreiden van voedingsmiddelen
Plezier beleven aan koken
Concentreren

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - € 3,99 (iPad & iPhone)

De app ‘Toca Kitchen 2’ is een kook app voor kinderen. Kook, bak of pureer voor één van de drie gasten en kijk of ze het lekker vinden. Wat ga jij maken?

Inhoudelijk

Voor wie ga jij koken? Maak eerst een keuze uit één van de drie karakters. Daarna zie je links een koelkast in beeld. Schuif de gewenste producten op bord. Aan de rechterkant kun je ook iets uitschuiven. Je vindt hier een mes, een pureer/sap machine, een grill/bakplaat en een pan. Kies nu een van een kookmogelijkheden. De app zorgt zelf voor het eerste product. Wil je er meer producten in hebben? Raak dan de peper en zout stel aan. Je kunt nu peper en zout, tabasco of citroen toevoegen. Ook zie je hier de andere producten terug. Ben je klaar met het gerecht? Raak de groene pijl aan en kijk of de karakter het lekker vindt. Maak op deze manier weer een ander gerecht klaar. Maar wist je dat je ook alleen vegetarisch kunt koken? Klik bij de instellingen van jouw iPad of iPhone de app Toca Kitchen 2 aan en zet daar 'vegetarisch' op aan. In de koelkast vind je nu geen vis of vlees meer

Lesideeën

- Maak een restaurant in de klas en speel de app na.
- Haal een aantal, of misschien wel alle producten, van deze app in de klas en laat kinderen deze bekijken, voelen en proeven. Bespreek de eigenschappen: hard – zacht, zuur-bitter-zoet of zout, kleuren, fruit – groente, vlees –zuivel, etc. Wat kun je met welk product doen en wanneer gebruik of eet je dat?
- Ook rekenen kan natuurlijk: hoeveel boterhammen kun jij snijden uit dit brood? Snij de wortel in 4 stukjes, zoek alle groene producten bij elkaar, etc.
- Maak een echt gerecht met deze producten: bijvoorbeeld een perensapje, sap van peren en ananas, boterham met tomaat.
- Zoek afbeeldingen uit (kook en supermarkt) tijdschriften en sorteer op kleur, soort, smaak, etc.
- Deze app is goed te gebruiken bij thema ‘Eten en drinken’ en ‘Restaurant’.

Mijn mening

Eerder schreef ik al een review van Toca Monsters. Ook Toca Kitchen 1 heeft veel van deze app weg. In deze app zie je weer nieuwe producten en nieuwe manieren van eten bereiden. Er is gelet op details. Zo zie je het water koken aan het borrelen, zorgt de grillpan voor de grillstrepen op het voedsel. Maar ook aan geluiden is goed gedacht: het water hoor je borrelen, bij bakken hoor je het sis-geluid. En als klap op de vuurpijl: het kan zijn dat er iemand nog een boertje laat! De app is kindervriendelijk in gebruik en bevat geen rechtstreekse linkjes naar de App Store of internet. Ook geen reclame of in-app-aankopen.

Tips

– Lees ook de review van Toca Monsters, Toca Cars, Toca Lab en Toca Nature
– Bekijk hier alle apps van Toca Boca
– Bekijk hier meer apps waarmee je kunt koken en bakken
– Geef deze app cadeau aan iemand
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail