Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Toca Lab

 
Toca Lab Susan Spekschoor

Doel
Ontdekken van nieuwe elementen
Proefjes doen
Ontwikkeling van oog-handcoördinatie en fijne motoriek

Doelgroep
Vanaf 5 jaar - € 3,99 (iPad & iPhone)

Ontdek de scheikundige elementen door allerlei proefjes uit te voeren. Kun jij ze alle 118 ontdekken?

Inhoudelijk

In het laboratorium zie je links en rechts een kast met instrumenten. Je kunt op vijf manieren nieuwe elementen creëren: laat het element ronddraaien, verwarm het element, bevries het element, voeg magische vloeistof toe aan het element en maak het element magnetisch met de elektrische golven. Kies een instrument uit en ga aan de slag. Zodra de pijl linksboven van rood verandert in groen heb je een nieuw element gemaakt. Je krijgt het nieuwe element te zien in een periodiek stelsel. Links, rechts, boven en/of onder zie je hoe je een ander element kunt maken. Het instrument staat aangegeven. Ga terug naar het laboratorium en probeer met dat instrument een nieuw element te maken. Zo kun je doorgaan totdat je alle 118 elementen ontdekt hebt.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om naar het oudergedeelte te gaan, andere apps te bekijken en natuurlijk het spel te spelen. Het oudergedeelte is voorzien van een ouderbeveiliging: vul jouw geboortejaar in. Hier vind je uitleg over deze app. De appbundel kun je in de App Store bekijken nadat je weer opnieuw jouw geboortejaar ingevuld hebt. Vanaf het spel heb je de mogelijkheid om terug te gaan naar het hoofdmenu.
Extra: er is een poster ontworpen met alle 118 elementen in de stijl van de app. Deze is verkrijgbaar in de shop van Toca Boca.

Mijn mening

Wat een prachtige app! Ontdekken en proefjes doen, zien wat er gebeurd en dat allemaal in een veilige omgeving. Er kan niets mis gaan. Ook door zomaar te proberen kun je (per toeval) nieuwe elementen maken. De elementen zijn zelfs voorzien van afkortingen en atoomnummers, deze komen overeen met de werkelijkheid. De app is kindvriendelijk in gebruik en bevat geen taal. Wederom, zoals we gewend zijn van Toca Boca, een aanrader!

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Toca Boca.
– Bekijk hier de review van app Toca Cars, Toca Kitchen Monsters, Toca Lab, Toca Kitchen 2 en Toca Nature.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail