Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Waar ligt dat?

 
Waar ligt dat? Susan Spekschoor

Doel
Hoofdsteden, steden, provincies, stadions ontdekken
Hoofdsteden, steden, provincies, stadions leren
Kennis ontwikkelen van de wereld

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 10 jaar - € 2,99 (iPad & iPhone)

De app 'Waar ligt dat?' is een app waarmee je hoofdsteden, steden, provincies, stadions, bergen en wolkenkrabbers over de hele wereld probeert te vinden.

Inhoudelijk

Voor je zie je een kaart van de wereld met symbolen. Je kunt de kaart vergroten of verkleinen. De betekenissen van de symbolen zijn:
- wereldbol: ontdek en leer landen
- ster: ontdek en leer hoofdsteden
- beker: ontdek en leer stadions
- gebouw: ontdek en leer steden
- vlag: ontdek en leer bergen
Wat wil je ontdekken en leren? Veeg over de kaart en raak een symbool aan. Start de vragenronde. Je krijgt nu een vraag in beeld te zien. Vergroot eventueel de kaart en beantwoord de vraag door de plek aan te raken. Er verschijnt een blauwe prikker in beeld. Klik rechts onderaan op het vinkje om te kijken of het antwoord goed en om te zien hoe ver of dichtbij je in de buurt was. Rechts onderaan verschijnt nu het icoontje van Wikipedia. Elke locatie is verbonden met Wikipedia, zodat je direct over deze locatie meer te weten kunt komen. Klik nu op de pijl om door te gaan met de volgende vraag. Beantwoord zo ook de andere vragen. Aan het eind van de reeks krijg je de eindresultaten te zien.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om 'multispeler' in te stellen, maximaal 8 mensen. Je kunt 'leermodus' aan of uitzetten. En gebruik maken van 'snelstart'. Boven in het scherm vind je de button voor de instellingen (taal, timer, afstanden en details aan of uit). Verbinding maken met Game Center. En uitleg over de app via het vraagteken.

Mijn mening

Een mooie app om kennis te maken met plekken en gebouwen op de wereld. Ik zie dat de laatste update vorig jaar november is geweest. Nog niet in alle landen kun je een spel spelen. Het zou mooi zijn als deze app regelmatig aangevuld zou worden met nieuwe vragen. En wellicht ook met afbeeldingen van gebouwen, steden, etcetera. Zeker voor kinderen, zij hebben dan ook een beeld bij het gebouw of de stad. De app is eenvoudig in gebruik en bevat geen reclame.

Tips

– Op zoek naar meer apps met topografie? Kijk dan eens op deze pagina.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail