Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Zoek en tel op kleur

 
Zoek en tel op kleur Susan Spekschoor

Doel
Leren tellen
Ontwikkeling van getalbegrip
Ontwikkeling van fijne motoriek
Concentratie

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar - € 2,29 (iPad)

De app ‘Zoek en tel op kleur’ is een app waarbij het tellen centraal staat.

Inhoudelijk

Door de play button aan te raken begint de app direct. Je krijgt een kleurrijke afbeelding voor je met daaronder een bakje met ringetjes en vier staafjes met kleuren. Het kind telt nu van één kleur hoevaak dit voorkomt op het plaatje. Bijvoorbeeld 3 paarse voorwerpen. Hij of zij mag nu drie ringetjes om het staafje van de paarse kleur doen. Als alle kleuren klaar zijn, raak je het vinkje aan. Je komt nu in een nieuw scherm. Kleur voor kleur wordt aangegeven of de aantallen goed zijn. Wordt een kleur groen, dan is het aantal goed. Wordt het rood, helaas, niet goed geteld. Je krijg in totaal drie keer de kans om het goede aantal ringetjes te plaatsen. Na de derde keer (goed of niet goed) kom je bij een nieuwe afbeelding.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu krijg je uitleg via het vraagteken. Dit gebeurd met behulp van afbeeldingen. Tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Deze app is gemaakt voor kleuters. Veel kleuters zullen de afbeeldingen herkennen omdat het ook als ontwikkelingsmateriaal in de klas staat. De afbeeldingen zijn kleurrijk en passen bij de belevingswereld van een kleuter. De app is eenvoudig in gebruik en kindvriendelijk: geen in-app-aankopen, geen reclame en geen linkjes naar internet of de App Store. Dus ideaal voor kleuters. Ik vind het wel jammer dat het kind niet kan kiezen welke afbeelding hij of zij graag wil maken. Dit kan motiverend werken. Het zou nog een meerwaarde kunnen zijn wanneer bij de derde keer fout (of misschien juist bij de tweede keer) de voorwerpen die je moet zoeken omcirkeld worden. Nu heeft het kind het fout, maar weet niet waar die andere voorwerpen dan lagen die hij moest zoeken. Wellicht een tip voor de maker bij een update.
Een mooie, rustige app die zeker goed in te zetten is bij jonge kinderen. Zowel thuis als in de klas.

Tips

– Lees ook de reviews van Zoek en tel, Combino en Oorzaak en gevolg
– Lees meer over de andere van Educo-Heutink op blog deel 1 en blog deel 2
– Bekijk meer apps over tellen en kleuren
– Geef deze app cadeau aan iemand
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail