Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Ales over Virtual Reality

 
Alles over VR Susan Spekschoor

Doel
Kennis maken met Virtual Reality
Meer leren over dinosaurussen, de ruimte, onderwaterwereld, het colosseum en vulkanen
Ontwikkeling van woordenschat
Plezier beleven aan lezen
Leren via Virtual Reality

Doelgroep
Voor kinderen tot 10 jaar - € 17,50 (hardcover)


Uitgeverij Ploegsma - Auteur Jack Challoner - 32 pagina's - met gratis app & VR-viewer

Inhoudelijk

Het boek bestaat uit informatie over Virtual Reality (VR) en neemt je in de app mee naar vijf verschillende en virtuele plekken.
Wat VR in combinatie met een bril en een app is, dat weten veel kinderen wel. Maar wat is nu precies VR? In dit boek maak je kennis met VR: wat is het, hoe is het ontstaan, hoe werkt het in combinatie met jouw ogen, maar ook hoe het gemaakt wordt. En daarna? Dan staat het als app op jouw smartphone. Hoe gaat dat dan? Virtual reality wordt niet alleen ter ontspanning gebruikt, maar ook op sommige plekken op het werk. Een mooi voorbeeld hiervan is chirurgie. Ook hier kun je meer over lezen.

Tussen deze informatieve hoofdstukken door maak je een uitstapje naar de virtuele werelden in de gratis bijbehorende app.
- Oog in oog met T. Rex: ga 65 miljoen jaar terug in de tijd en bekijk de T. Rex van dichtbij. Luister naar het verhaal (Belgische vrouwenstem) en leer de namen van het lichaam van deze dino's.
- Binnenkijken in een vulkaan: luister naar alle informatie over vulkanen en uitbarstingen. Leer woorden die bij vulkanen horen.
- Gladiatoren: je staat midden in het colosseum in Rome. Ga terug in de tijd en maak en proef de sfeer van een gevecht tussen gladiatoren en wilde dieren.
- Op bezoek in een ruimtestation: je zweeft door de ruimte en leert van alles over ISS.
- Spring eens in een poel: over watersalamanders, vijverplanten, padden en meer.
Via het menu kun je ook naar de galerie. In de galerie kun je, eenmaal alles een keer gescand, rechtstreeks naar de vijf thema's.
En uiteraard lees je in het begin van het boek hoe je de VR bril in elkaar kunt zetten en welke iconen je moet scannen om de VR avonturen te laten beginnen. Achterin het boek vind je de bouwplaten voor de VR bril en stickers om de bril mee te versieren. De stickers hebben allemaal te maken met de thema's in dit boek.

Mijn mening

Het boek ziet er aantrekkelijk uit. De voorkant maakt je nieuwsgierig naar de inhoud en dat het om VR gaat is direct duidelijk. Drie van de vijf thema's zijn al in beeld gebracht. Inhoudelijk komt het kind veel te weten over VR: wat het is, hoe het werkt en bijvoorbeeld hoe het gemaakt wordt. Dit vind ik echt een meerwaarde. Er zijn voldoende apps over VR te vinden, die leuk en leerzaam zijn voor kinderen. Maar dan stap je alleen in de virtuele wereld. Dit boek vertelt je het verhaal achter VR. De vijf thema's zijn interessant. Dat de thema's dino's en ruimte ook in dit boek voorkomen, vind ik jammer. Daar zijn immers al apps van. Niet de twee meest originele onderwerpen. Hierbij denk ik ook aan de Albert Heijn VR actie met dino's en ruimte. Ik had het wel leuk gevonden als er gekozen was voor minder voorspelbare thema's. De andere drie thema's zijn top! Dit boek is echt een leuk cadeau om te geven of te mogen ontvangen. Mede door de bijbehorende app en omdat het kind ook zelf zijn VR bril in elkaar kan zetten en kan pimpen met stickers. Net even iets meer dan alleen een boek. Een aanrader voor in de klas, maar ook zeker voor thuis.

Tips

– De app is geschikt voor iPhone en Android.
– Wil je in de klas aan de slag met VR? Het boek Leren met AR/VRsus is echt een aanrader.
– Al eerder schreef ik een blog over VR. Ben je benieuwd? Kijk dan op deze pagina.
– De VR bril die bij het boek zit, is prima. Heb je liever een stevige VR bril? Bij Bol.com verkopen ze VR brillen van kunststof.
– Kijk hier voor mijn verzamelpagina VR apps. Hier vind je apps, maar ook andere interessante materialen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail