Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Annie en Bas

 
Annie en Bas Susan Spekschoor

Doel
Uitbreiding van woordenschat
Oefenen van luistervaardigheid
Concentreren

Doelgroep
Voor kinderen van 2-5 jaar - Gratis (iPad)

In een grote stad, hier niet ver vandaan woont Annie.
 Annie heeft een heel lief hondje. Hij heet Bas.
 Vandaag wil Annie lekker binnen blijven, want het waait zo hard! Maar of dat lukt?

Inhoudelijk

'Annie en Bas' is een prentenboekenapp over het meisje Annie en haar hond Bas. Buiten waait het hard, Annie wil eigenlijk niet naar buiten, maar Bas moet plassen. Gelukkig vindt Bas een boom, maar door de harde wind waait de plas tegen de jurk van Annie... Annie probeert de spetters van haar jurk te wapperen en dan wordt haar jurk steeds boller! Ze gaat de lucht in. Bas wil natuurlijk mee, dus rent hij achter Annie aan. Onderweg komen ze langs huizen, schapen, koeien en een stier. Uiteindelijk ziet Annie een molen en houdt zich aan één van de wieken vast, waardoor ze zich op de grond kan laten vallen. Daar is Bas ook weer en samen gaan ze naar huis, met de bus!

Lesideeën

Wil je deze app in de klas gebruiken? Denk er dan ook eens aan om de iPad te koppelen aan het digibord. Je zou dit boek dan ook kunnen zetten bij taalactiviteiten (omcirkel de letter 'm', zoek afbeeldingen die beginnen met 'b', woordenschatoefeningen, begrijpend luisteren, etc. Maar ook bij (voorbereidend) rekenen, zoals kleuren benoemen, tellen, etc.

Mogelijkheden

Deze app bevat leuke interactieve animaties: dieren maken geluiden en Annie kun je in de lucht laten bewegen. Om een bladzijde om te slaan moet je van rechts naar links swipen. Jij (of het kind) bepaalt dus wanneer je naar de volgende bladzijde wil.

Mijn mening

k vind het een mooie app. Goed te gebruiken in het (speciaal) onderwijs en uiteraard ook thuis. het volgende zou ik nog een meerwaarde vinden: keuze om het achtergrondgeluid uit of aan te zetten en de mogelijkheid om het zelf te lezen. Dit laatste zou nu ook kunnen, maar dan moet je het geluid uit zetten en dan mis je de geluidseffecten bij de interactieve animaties.
De app:
- past bij de belevingswereld van peuters en kleuters
- is kindvriendelijk: bevat geen reclame en in-app-aankopen
- is kleurrijk
- bevat mooie (interactieve) animaties en geluiden
- heeft een vriendelijke voorleesstem

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail