Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Bas op de kinderboerderij

 
Bas op de kinderboerderij Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van woordenschat
Kennis over dieren
Concentratie
Herbeleven en herkenning van een activiteit

Doelgroep
Voor kinderen van 2 - 6 jaar - Gratis (iPad & iPhone)

Breng je een bezoekje aan de kinderboerderij? Neem dan deze app mee, maak foto's en speel thuis verder. Niet alleen leuk en leerzaam, maar ook goed voor de woordenschat.

Inhoudelijk

Links en rechts in het hoofdmenu zie je twee spellen, het is een memorie en een puzzel. Bij beide spelen staan (kinder)boerderijdieren centraal. Door het maken van foto's haal je stickers. Zodra je acht stickers hebt kun je met jouw foto's ook een fotomemorie spelen. Heb je er drie of meer dan kun je ook een fotopuzzel maken. In het midden vind je een boekenkast en een afbeelding van (kinder)boerderijdieren. Ga je naar de kinderboerderij, neem dan deze app mee. Via de afbeelding kom je in een nieuw scherm: een prachtige illustratie van Dagmar Stam met dieren en veel meer wat je op de kinderboerderij kunt vinden. Je ziet 10 dieren met een cirkel. Probeer deze dieren te vinden en maak er een foto van. Op deze manier verdien je stickers. Bovenaan kun je zien hoeveel stickers je al hebt verzameld. Druk op de dieren in de plaat en luister naar de naam van het dier en het verhaaltje van Bas. Via de boekenkast kom je weer bij de door jou of het kind gemaakte foto's. Door op de sticker te drukken hoor je welk dier het is. Door Bas aan te raken hoor je een klein verhaaltje. Maar je kunt daarnaast ook zelf iets opnemen. Denk hierbij aan het geluid van dit dier of jouw belevenis bij dit dier op de kinderboerderij. Heb je dit ingesproken, dan zie je naast de microfoon een play button staan. Raak deze aan om jouw opname te beluisteren.

Mogelijkheden

In het eerste scherm kun je kiezen om te starten of om naar het informatiescherm voor ouders te gaan. Hier vind je tips om met jouw kind te communiceren en hoe je de app nog meer kunt gebruiken. Tevens kun je in het oudermenu ook alle opnames verwijderen.
In het hoofdmenu kun je kiezen uit de boekenkast de plaat van de kinderboerderij, memorie, fotomemorie, puzzel of fotopuzzel. Door op het vraagteken te drukken wordt de vraag of opdracht herhaald. Vanaf de spellen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Wat een mooie app! En wat de app extra bijzonder maakt is het gebruik van foto's en de interactie tussen de app en de activiteit. Hiermee kun je het bezoekje aan de kinderboerderij mee naar huis nemen. En thuis verder gaan. De foto's voorzien van geluiden of spraak, spelletjes spelen en nog meer leren over het dier. De app komt op deze manier meer tot leven en er is herkenning voor het kind. Ben je de app vergeten of wil je los van een bezoekje aandacht besteden aan de kinderboerderij? Fotografeer dan afbeeldingen van dieren, vanaf een boek of beeldscherm. Uiteraard is het een onderwerp wat goed past bij de belevingswereld van het kind. De app is kindvriendelijk: bevat geen reclame, in-app-aankopen en linkjes naar de App Store of internet. Echt een aanrader voor thuis of op school!

Tips

– Op deze pagina vind je meer apps die ingezet kunnen worden bij thema ‘Boerderij’
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail