Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Boer Boris gaat naar zee

 
Boer Boris gaat naar zee Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van woordenschat
Plezier beleven aan het luisteren en bekijken van een prentenboek
Creativiteit en concentratie

Doelgroep
Voor kinderen van 2 tot 8 jaar - € 3,49 (iPad)

'Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee?' Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie!”

Inhoudelijk

De app opent zich direct in het hoofdmenu. Onderaan zie je een balk in beeld met diverse afbeeldingen. Maak een keuze en luister, kijk of speel met 'Boer Boris gaat naar zee'.
- Bekijk het verhaal als een film.
- Luister naar het verhaal of lees zelf (voor).
- Maak je eigen animatie met de achtergronden van Boer Boer en de karakters uit het verhaal. Voeg ze toe. Druk de record knop in en beweeg de karakters, spreek jouw eigen verhaal in. Je kunt jouw filmpje opslaan en altijd weer terug bekijken.
- Kleur één van de drie kleurplaten of maak zelf een tekening.
- Speel één van de vier spellen. Maak eerst een keuze uit leeftijd 3+, 5+ of 7+. Daarna kun je kiezen uit de volgende spelen: tellen, schaduwpuzzels, memory of puzzelen. Na ieder spel wordt je beloond door Boer Boris.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om het verhaal als film te bekijken, het prentenboek te beluisteren of (voor) te lezen, animatie maken, kleuren of spelen. Aan het einde vind je nog een tractorwiel. Hiermee kun je instellingen wijzigen. Denk hierbij aan ondertitels tonen, pauzeren toelaten, automatisch voorlezen, tekeningen bewaren, etc.

Mijn mening

Wat een ontzettend leuke app. Thuis hebben wij 'Boer Boris gaat naar zee' als prentenboek. Voor een kind is het extra leuk om middels een app verder te spelen met Boer Boris. Het verhaal en de karakters zijn bekend. Zo kun je het ook als verwerking in de klas gebruiken. Denk hierbij aan thema Boer Boris of thema Boerderij. Maar ook wanneer je het prentenboek niet hebt, is de app leuk. Want de app zelf bevat immers ook het verhaal, zowel als boek en als film. De app is kleurrijk en heeft een rustige voorlees stem. Daarnaast vind ik de app kindvriendelijk in gebruik: bevat geen reclame, geen in-app-aankopen en linkjes naar de App Store of internet. Echt een aanrader voor thuis en op school!

Tips

– Wist je dat er ook ebooks verschenen zijn van Boer Boris?
– Er zijn meer prentenboeken als app verschenen. Bekijk ze op deze pagina.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail