Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Botje

 
Botje Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Vanaf 7 jaar - € 10,99 (iPad, iPhone, Mac & iPod touch)

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf - Auteur Janneke Schotveld - Illustrator Annet Schaap
Een verhaal over een meisje die een pakketje krijgt met daarin een robot. Kan zij voor de robot zorgen en haar beschermen? Ook leuk om voor te lezen, thuis of in de klas. Geschreven door Janneke Schotveld.

Inhoudelijk

Bibi mag meedoen aan de voorleeswedstrijd en wint ook nog! Ze wordt gebeld door het Jeugdjournaal of zij langs mogen komen voor een interview. Haar vader, eigenaar van wolwinkel 'Bollewol', had al ja gezegd voordat Bibi nee kon zeggen. Haar vader is heel trots op Bibi. Maar vindt het ook erg bijzonder dat zijn wolwinkel ook op tv komt. Even later ontvangt Bibi een pakketje met daarin een brief: "Beste Bibi, wil jij een paar dagen voor Botje zorgen? Laat haar aan niemand zien! Zodra het veilig is, kom ik haar halen. Met oneindig veel dank, Appie Eensteen". En daar staat Botje dan, op tafel met haar handjes in de zij. Tot Bibi's grote verbazing is het geen gewone robot, maar een meisjesrobot die kan praten! Bibi moet heel voorzichtig zijn want niemand mag Botje zien. Samen beleven ze leuke avonturen: voorlezen, eten koken. voetballen en veel meer. Tenmiste, als Botje op tijd opgeladen wordt. De vader van Bibi krijgt een grote opdracht: hij mag de mutsen voor het olympisch snowboardteam breien. Daarom komt het hele team voor de winkel een foto maken. Maar dan komt Bibi er achter dat Botje ook op de foto staat... En dat is niet slim, want iemand is op zoek naar Botje. Wie is die persoon en waarom moet alles zo geheimzinnig? Botje en Bibi worden echte vriendinnen, maar kunnen ze wel samen blijven?

Mijn mening

Wat een spannend boek om te lezen! Het verhaal zorgt voor verrassingen en zorgt er voor dat het spannend blijft tot het einde. Leuk om te lezen hoe Bibi haar vriendschap sluit met Botje. Ik kan me ook goed voorstellen dat kinderen hier echt van kunnen dromen dat zoiets kan. Dat zou wel heel leuk en bijzonder zijn. Wederom een prachtig boek van Janneke Schotveld. Leuk om te lezen, maar ook echt een aanrader om voor te lezen!

Tips

– Wil je graag de papieren versie? Bij Bol.com verkopen ze het boek ook.
– Benieuwd naar de andere titels van Janneke Schotveld? Op deze pagina vind je al haar ebooks.
– Op zoek naar meer ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.
– Download gratis deze leuke kleurplaat van Botje
– Bekijk ook eens de website van Janneke Schotveld.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail