Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Charlie en ik

 
Charlie en ik Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 12 jaar - € 15,99


Uitgeverij van Goor / Unieboek|Het Spectrum - Auteur Mark Lowery - 224 pagina's

Inhoudelijk

"Charlie is anders dan gewone kinderen. Hij is er eentje uit duizenden, zo niet miljoenen. Sterker nog, hij is er een uit een charliejoen. Een charliejoen is overigens een getal dat hij zelf heeft bedacht, met een waarde van oneindig plus één. Ik heb hem geprobeerd uit te leggen dat dat niet mogelijk is, eentje meer dan oneindig. Oneindig betekent al dat het eindeloos is. Maar toen noemde Charlie me een bananenkop. Als hij wil, kan hij echt heel kinderachtig zijn."
Het verhaal wordt verteld vanuit de belevingswereld van Martin, de oudere broer van Charlie. Martin wil van huis weglopen, naar St. Bernards. Hij neemt Charlie mee. Ze beleven verschillende spannende en emotionele momenten.
Het boek bestaat uit meerdere delen. Ieder deel is een stuk van de reis: van de ene plaats naar de andere, aantal kilometers en hoe ze gaan reizen (trein, te voet, etc.). Ieder deel start met een gedicht. De gedichten hebben met het leven van Martin en Charlie te maken. Al lezend kom je achter het verhaal van Martin en Charlie, begrijp je steeds beter waarom hij naar St. Bernards wil en ontdek je welke dubbele rol een dolfijn in zijn leven heeft.

Mijn mening

Wat een indrukwekkend en bijzonder verhaal, eentje met een lach en een traan. De ene keer vol spanning, want hij is Charlie kwijt. De andere keer emoties om het verdriet wat Martin heeft. Maar toch is het luchtig geschreven en zit er zeker humor in. Tijdens het verhaal is er regelmatig een terugblik naar de vakantie waar zij met het hele gezin waren. Daar zagen zij een dolfijn. Mooi om te lezen welke rol de dolfijn speelt in dit boek. De opbouw is prettig. Omdat het verhaal in delen opgesplitst is, inclusief reisinformatie, maak je de reis bijna 'echt' mee.
Zorg dat je de tijd hebt wanneer je begint met dit boek, want het is moeilijk weg te leggen. Echt een aanrader!

Tips

– Bestel dit boek als paperback of ebook bij Bol.com.
– Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum heeft meerdere mooie boeken voor deze leeftijdscategorie.
– Kijk op mijn verzamelpagina voor meer kinderboeken of kinder-ebooks.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail