Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

CupCakeCup 2017

 

CupCakeCup Susan Spekschoor

Voor het zesde jaar op rij is de CupCakeCup weer begonnen. Ook dit jaar worden bij mij thuis alle afleveringen weer trouw bekeken. De voorrondes zijn begonnen, zaterdag 23 december is de tweede voorronde. Vanaf dan de komende twee weken iedere doordeweekse dag om 19:00 uur op Zapp.

Een leuk gevolg van dit programma is dat kinderen thuis ook cupcakes gaan bakken. Dit is niet echt een tijdelijke trend of een hype. De cupcake is eigenlijk niet weggeweest sinds de eerste serie van CupCakeCup in 2013. Je ziet ze terug als traktaties, als activiteit bij een kinderfeestje, voor bij het kerstdiners op school, etc. Het basisrecept is eenvoudig. Je kunt natuurlijk kant en klaar verpakkingen kopen in de winkel, maar nog leuker (en leerzamer) voor kinderen is om te zien waar een cupcake nu werkelijk uit bestaat. Daarnaast kun je van alles toevoegen, zowel zoet als hartig. En natuurlijk als laatste en voor het oog als belangrijkste: de marsepeinen creatie! Hierin kan het kind al zijn creativiteit in kwijt. Je maakt als snel iets moois door te kneden en vormen en gebruik te maken van vork, mes en lepeltje. Wil je professioneler te werk gaan, dan kun je modelleerpennen, vormpjes en reliëf rollers aanschaffen. Denk ook aan suiker pareltjes, eetbare inkt of snoepjes. Hieronder heb ik recepten, apps, online spelen en leuke linkjes voor je verzameld. Veel plezier met kijken, bakken en opeten!
Tip: Volg CupCakeCup op Facebook en/of Instagram. Neem ook eens een kijkje op Zapp CupCakeCup. Voor de gemiste uitzendingen, zoete en hartige recepten, downloads, kandidaten en meer.

Recepten
 CupCakeCup Susan Spekschoor CupCakeCup Susan Spekschoor

Boeken
Ken je de boeken van de CupCakeClub? Over deel 1 ‘Het geheime recept’ (€ 5,00) schreef ik een recensie. Er zijn meer titels van verschenen. Bekijk ze op deze pagina. Echt een aanrader!

Gratis apps
CupCakeCup Susan Spekschoor CupCakeCup Susan SpekschoorCupCakeCup Susan Spekschoor
CupCakeCup Susan Spekschoor CupCakeCup Susan Spekschoor CupCakeCup Susan Spekschoor

Online spelen (pc of tablet)
CupCakeCup Susan Spekschoor CupCakeCup Susan Spekschoor CupCake online 12
CupCakeCup Susan Spekschoor CupCakeCup Susan Spekschoor CupCakeCup Susan Spekschoor
CupCakeCup Susan Spekschoor CupCakeCup Susan Spekschoor

Websites
Workshop Cupcakes maken
Webshop voor materialen cupcakes
Spreekbeurt Cupcake Yurls
Cupcake a day Yurls
Pinterest Cupcakes

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail