Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

De muis en de muur

 
De muis en de muur Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Praten over gevoelens
Plezier beleven aan (voor)lezen

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot 7 jaar - € 13,99 (hardcover)

Uitgeverij Gottmer - Auteur en illustrator Britta Teckentrup - 32 pagina's

Niemand wist hoe de rode muur er gekomen was. Hij was er gewoon.

Inhoudelijk

In het dorp leven verschillende dieren. Het dorp is omringd door een rode muur. Niemand weet hoe die rode muur er zo gekomen was. En dus ook niet wat er achter de rode muur te zien was. Kleine Muis is nieuwsgierig en probeert er achter te komen. Hij vraagt verschillende dieren uit het dorp. Maar niemand kan hem verder helpen. Plots komt de Hemelsblauwe Vogel over de muur gevlogen. De vogel komt uit het land achter te rode muur. Zou de Hemelsblauwe vogel Kleine Muis misschien kunnen helpen?

Mogelijkheden

Dit prentenboek heeft een losse kaft over de hardcover heen. Wanneer je deze eraf haalt, zie je een prachtig geïllustreerde en kleurrijke voorkant van het boek. Kinderen begrijpen deze kleurrijke voorkant pas goed wanneer ze het verhaal kennen, het einde gehoord of gelezen hebben. Het leukste is dan ook om de kaft na het voorlezen eraf te halen en de 'nieuwe' kaft te laten zien.

Mijn mening

Auteur en illustrator Britta Teckentrup schreef meer (prenten)boeken. Onder andere het prentenboek van het jaar 2018: Sssst! De tijger slaapt. Het boek 'De muis en de muur', is een spannend en toch luchtig verhaal. Niet alleen de muis, maar ook de lezer wil graag weten waarom de muur er staat. En misschien wel nog meer: wat er achter de muur te zien is! De dieren worden allemaal op een bijzondere manier genoemd: de bange kat, de oude beer, de vrolijke vos, etc. Ook emoties spelen een rol in dit verhaal. Mooi om een link te leggen met elkaar en hierover met kinderen te praten. Een prachtig boek om (voor) te lezen en om na te bespreken met kinderen.

Tips

– Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com
– Benieuwd naar het het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’, ook van Britta Teckentrup. Hier vind je een uitgebreide recensie.
– Op zoek naar meer (prenten)boeken? Kijk dan eens op deze pagina.
– Op zoek naar meer ebooks? Hier vind je een grote verzameling.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail