Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

De verleiding

 
De verleiding Susan Spekschoor

Doel

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 12 jaar - € 8,95 (hardcover)

Uitgeverij Kluitman - Auteur Stine Jensen - 80 pagina's
Noor moet naar een afkickkamp en dus haar mobiel voor een week inleveren. Daar ontmoet ze nieuwe mensen, onder andere de teamleider Tony. Helaas heeft hij andere plannen dan de bedoeling is. Hoe gaat Noor dit aanpakken?

Inhoudelijk

Noor is verslaafd aan haar mobiele telefoon. Volgens haar moeder kan het zo niet meer. Zij regelt dat Noor een week naar een afkickkamp gaat. Iets waar Noor het helemaal niet mee eens is. Want, eenmaal daar komt ze erachter dat ze de telefoon een week in moet leveren! Hoe moet dat nu? Hoe houdt ze contacten met haar familie en vrienden?
Op dit kamp leert ze verschillende jongeren kennen. Allemaal hebben ze een verslavingsprobleem. De één met de mobiel en de andere met gamen. Ook leert ze een jongen kennen die wel heel erg leuk is. Op het kamp hebben ze allemaal een eigen taak: SIDVA, samen iets doen voor allemaal. Tony is de kampleider en van hem krijgen ze verschillende opdrachten. Zo wordt er veel gesport, maar moeten ze ook op andere manieren samenwerken. Naarmate de week verloopt, ontdekken een aantal jongeren iets. Ze hebben een vermoeden dat er iets niet pluis is en dit heeft met Tony te maken. Hoe gaan ze samenwerken en zorgen ze ervoor dat Tony betrapt wordt?

Mijn mening

Het boek zelf is niet zo groot en bevat 80 pagina's. Dat is voor een gemiddeld leesboek niet veel. Toch ben ik hier heel blij mee. Er zijn ook kinderen die wel van lezen houden, maar niet door de dikke boeken heen komen. Grote kans dat ze dit boek wel gaan lezen. Het verhaal zit goed en spannend in elkaar. Het past ook goed bij de doelgroep. Sociale media spreekt hen haan en wellicht herkenbaar voor kinderen. Maar het draait niet alleen om de mobiele telefoon. Ook het leven zonder mobiel komt aan bod, gevoelens voor een ander, maar ook wat je moet doen wanneer iets onverwacht op je pad komt. Jongeren komen via dit boek in aanraking met verschillende verslavingen.
Ik heb het boek in één adem uitgelezen en vind ik het aanrader voor alle kinderen in groep 8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Dus leerkrachten en docenten: zet het in de boekenkast, schoolbibliotheek op of de leeslijst! Een aanrader voor school en ook thuis natuurlijk.

Tips

– Dit boek is onder andere te bestellen bij Bol.com
– Bij dit boek is een lesbrief ontworpen. Deze kun je hier gratis downloaden
Lees hier het eerste hoofdstuk
– Wil je meer weten over de auteur Stine Jensen? Neem dan een kijkje op haar site.
– Op de site van Uitgeverij Kluitman vind je meer kinderboeken

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail