Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Restaurant 3

 
Dr. Panda Restaurant 3 Susan Spekschoor

Doel
Kinderen leren kookopdrachten uit te voeren
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spel
Concentreren

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - Gratis, bevat in-app-aankopen (iPad & iPhone)

Na Dr. Panda Restaurant 1 en 2, nu ook deel 3! Ontvang de gasten en bereid de meest uitgebreide gerechten voor hen.

Inhoudelijk

Open de deur van Dr. Panda Restaurant en ontvang de gast of gasten. Terwijl deze gezellig bij jou aan de bar gaat zitten, verschijnt een menukaart in beeld. Open deze en maak voor de gast een keuze uit de vele gerechten die jij in de keuken gaat bereiden. Voeg de ingrediënten stap voor stap toe in de pan. Zet het vuur aan en wacht tot je een seintje krijgt dat deze stap klaar is. Kijk in de koelkast welke gezonde producten en vis of vlees je toe kunt voegen aan de maaltijd. Vergeet de gast niet, want die kijkt met jou mee. Wat vindt de gast wel en niet lekker? Heb je drie producten gekozen, dan mag je naar de keuken om het gerecht verder af te maken. Kook, bak, giet af en meer. Kies de juiste pan, voeg de producten uit de koelkast toe en bak. Leg alles mooi op bord, voeg eventueel nog wat kruiden en specerijen toe en je bent klaar! Wat zal jouw gast er van genieten. Maar dit gaat niet zonder knoeien. Wanneer de gast betaald heeft en vertrekt, mag jij alles schoonmaken. Luk het jou om zo goed te koken en voor de gasten te zorgen dat je een ster erbij krijgt voor het restaurant?
Met jouw verdiende munten kun je het restaurant van Dr. Panda nog mooier maken! Zet een bloemetje of kaarsje op de bar. Kies voor mooi bestek of geef de gast een placemat.

Lesideeën

Werk je in de klas met thema restaurant, eten en drinken of misschien wel koken? Dan is deze app echt een aanrader.

Mogelijkheden

Met de gratis app kun je alle stappen uitvoeren in de app. Van ontvangen tot koken, serveren en afwassen. Maar je kunt niet alles maken. De app bevat de volgende in-app-aankopen:
- Uitbreidingspakket: met 6 nieuwe vruchten, een blender en een nieuw smoothie recept € 1,09
- Keukenspullen: breidt de keuken uit met keukenspullen € 2,29
- Recepten: voeg meer recepten toe aan jouw menukaart € 2,29
- Ingrediënten: voeg 14 nieuwe ingrediënten toe aan de koelkast € 1,09
Of Pakket van de meesterkok voor € 5,49: dan heb je de keukenspullen, recepten, ingrediënten en het uitbreidingspakket.

Mijn mening

Wat een leuke app weer! Grafisch ziet de app er prachtig uit. Er is aan van alles gedacht. Tot in details kook je voor de gasten. Roer je niet op tijd om dan raakt het bijna aangebrand. Kookt de pasta? Dan komt de pasta omhoog in het water. Raakt het water aan de kook? Dan komt er steeds meer stoom uit de pan. Ook de gast doet op een actieve manier mee. Hij of zij reageert op wat jij uit de koelkast kies, maar laat aan het einde ook weten hoe lekker het was. Met de gratis app kun voldoende recepten maken. Hoe vaker je kookt, hoe meer sterren. Ook met meer sterren breidt de menukaart uit. De app is eenvoudig in gebruik en het wijst vanzelf welke stappen je in welke volgorde moet maken. Wederom een aanrader voor kinderen!

Tips

– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda TrucksDr. Panda StadDr. Panda TreinDr. Panda StadDr.Panda CaféDr. Panda BadtijdDr. Panda BoerderijDr. Panda RacersDr. Panda SchoolDr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagenDr. Panda’s Restaurant 2Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut,Hoopa CityDr. Panda’s ZwembadDr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.
– Volg Dr. Panda op Twitter en Facebook.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail