Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Duh! Brazilië

 
Duh! Brazilië Susan Spekschoor

Doel
- ontwikkeling van leesvaardigheid
- uitbreiding van woordenschat
- kennis ontwikkelen over Brazilië
- plezier hebben in lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 7 jaar - € 3,49 (iPad & Mac)

Duh! Boekjes heeft inmiddels ook een ebook over Brazilië in de iBookstore staan. Wederom een informatief en interactief boek, interessant voor kinderen die meer willen weten en lezen over het land, de geschiedenis en gebeurtenissen. Ideaal voor spreekbeurten, maar uiteraard ook leuk om zo te lezen. Alle hoofdstukken bevatten blauwe woorden, raak ze aan en je krijgt een uitleg van het woord.

Inhoudelijk

Hoofdstuk 1 Brazilië tegen Nederland
Feiten over Brazilië in vergelijking met Nederland. Denk aan oppervlakte, aantal inwoners, rivieren, Carnaval, voetbal etc. Met mooi foto's en een (zelfcorrigerende) opdracht.

Hoofdstuk 2 De ontdekking van Brazilië
Hoe werd Brazilië ontdekt? Lees dit en meer informatie over de geschiedenis van het land. Ook vind je hier een hele oude, handgeschreven brief die voorgelezen wordt. En informatie over indianen. Vergeet de spoedcursus Portugees niet!

Hoofdstuk 3 Avonturen in de Amazone
Welkom in het Amazone Regenwoud! Met een prachtig audiofragment over het regenwoud en de vogel cricrio. Kom meer te weten wat er allemaal leeft in de Amazone en bekijk de kleurrijke foto's. Inclusief een ontdekfoto met 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet...' Welke dieren kun jij vinden?

Hoofdstuk 4 Swingen, springen en chillen
Muziek en dans is overal in Brazilië. Lees over de dansen samba, capoeira en bossonova.

Hoofdstuk 5 Groetjes uit Rio
Wat zie je allemaal in Rio de Janeiro?

Hoofdstuk 6 Voetbal is overal
Brazilianen zijn supertrots op hun voetbalhelden en het wereldberoemde sambavoetbal. Bekijk foto's en lees over voetbal en straatvoetbal.

Hoofdstuk 7 Het WK-voetbal
Een hoofdstuk gevuld met informatie over WK 2014: speelsteden, poule, tijdsverschil en weetjes. In dit hoofdstuk vind je ook de, inmiddels bekende, 'Dit wil je niet weten'. En leuke tips 'Hoe je ouders over te halen' bij wedstrijden onder het eten en die na bedtijd op tv zijn.

Hoofdstuk 8 Test jezelf
Zes (zelfcorrigerende) multiple choice vragen over de hoofdstukken uit dit ebook.

Aan het einde vind je nog een pagina met tips en links. Handig wanneer je een spreekbeurt wil maken of nog meer informatie wil lezen. De laatste twee bladzijden bestaan uit informatie over de makers, website, contact en de verschenen ebooks.
De boekjes van Duh! zijn altijd actueel omdat er regelmatig gratis updates verschijnen. Na het WK 2014 gaat Brazilië zich voorbereiden op de Olympische Spelen van 2016. Duh! Brazilië krijgt dan automatisch een gratis update met een extra hoofdstuk over de Spelen en de afloop van het WK.

Mijn mening

Wederom een geweldig multitouch ebook voor kinderen thuis en in het onderwijs. Met prachtige foto's, opdrachten, video's en meer. Ook de spoedcursus Portugees vind ik leuk bedacht. Druk op de luidspreker en je hoort hoe je de zin uit moet spreken. Toch best stoer wanneer je één of meerdere zinnen in het Portugees kunt uitspreken! Dit onderwerp is nu zeker actueel gezien het WK. Maar bevat veel meer informatie dan alleen voetbal. En met de beloofde update is het ook na het WK een interessant ebook. Zeker een aanrader!

Tips

– Kijk ook eens naar het gratis Duh! Spreekbeurt, hier krijg je tips over het maken en houden van een spreekbeurt.
– Dit ebook is ook in het Engels verschenen, kijk hier voor de Engelse titels.
– Bekijk ook de review Duh! Piraten, Duh! Koning, Duh! Paarden, Duh! Bacterie en Duh! Brazilië.
– Geef dit ebook aan iemand cadeau!
Sluit de iPad aan op het digibord en laat de hele klas meegenieten van Duh! Piraten.
– Kijk hier voor een overzicht van alle Duh! Boekjes

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail