Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Elvy’s eigen wereld 3 – So bella

 
Elvy's eigen wereld So Bella Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen
Ontwikkeling van creativiteit

Doelgroep
Vanaf 10 jaar - € 15,99 (Hardcover)/€ 8,99 (ebook)

Uitgeverij Gottmer - Auteur en illustrator Jill Schirnhofer - 207 pagina's

Inhoudelijk

In deel 1 en deel 2 maakten Elvy en Kate mooie avonturen mee. Ook in dit deel zijn de Moongirls niet weg te slaan uit de film- en modewereld. Na Ibiza en Londen zijn ze deze keer in Italië! Kate krijgt een rol in een film. Ook Elvy krijgt een belangrijke taak. Niet op het doek, maar daar waar zij goed in is: het ontwerpen van de kostuums. Voor beide meiden een grote uitdaging en spannend avontuur. Ondertussen mag Elvy ook de bruidsjurk van haar zus Joy pimpen. Maar...niet alles loopt op rolletjes. Nu maar hopen dat er voldoende tijd is en dat alles goed komt. Deze keer gaat het ook een beetje over verliefd zijn. Wie van de meiden heeft er kriebels in de buik? En hoe gaat dit aflopen?

Heb je het verhaal uit, dan word je beloond met echte Jill Schirnhofer tips! Uiteraard zijn het tips van Elvy, maar in de stijl van Jill zoals we haar van televisie kennen. Zo krijg je tips voor een bullet journal. Hoe maak je deze, wat kun je er allemaal inschrijven en hoe kun je deze pimpen. Ook shopping tips en anti-stress tips staan erbij. En wat dacht je van een heerlijk pannenkoeken recept. Dit en nog veel meer vind je achterin het boek.

Mijn mening

Jill Schirnhofer is vooral bekend van televisie. In haar wereld kan alles en dit laat ze op een creatieve manier zien in haar programma. Wat leuk voor haar dat nu haar jeugddroom in vervulling is gegaan met dit boek! Het boek zal de fans van Jill snel aanspreken. Zowel op de omslag als in het boek vind je veel illustraties van haar. De bekende sierlijke pentekeningen. Ze heeft een prettige schrijfstijl en ook het lettertype leest fijn. Het verhaal zal kinderen van deze leeftijd zeker aanspreken.
Wanneer je deel 1 en 2 gelezen hebt, dan zit je snel in het verhaal. Is deel 3 jouw eerste Elvy, dan kan het iets langer duren voordat je begrijpt wie wie is en hoe de Moongirls ontstaan zijn. Maar dat hoeft geen reden te zijn om het boek niet te lezen. Een spannend en avontuurlijk verhaal met bijzondere gebeurtenissen! Een aanrader voor thuis, maar ook leuk om in de klas (voor) te lezen.

Tips

Bestel het boek bij Bol.com
– Benieuwd naar het eerste deel van Elvy’s Wereld? Lees hier mijn uitgebreide recensie.
– Ook over deel 2 schreef ik een recensie.
– Kijk je liever de film? Deze is te zien op Netflix of te koop op dvd bij Bol.com
– Wil je net als Jill knutselen, koken en tekenen? Kijk dan eens op deze pagina.
– Op zoek naar ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.
– Liever een ander (hardcover) boek? Ook deze heb ik verzameld op een pagina.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail