Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Franky

 
Franky Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan (voor)lezen

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - € 14,99 (hardcover) of € 7,99 (ebook)

Uitgeverij Querido - Auteur & illustrator Leo Timmers
Sam houdt van robots. Hij weet zeker dat ze op een verre planeet wonen. Maar niemand gelooft hem. Of toch wel?

Inhoudelijk

Sam houdt van robots. Hij weet zeker dat ze op een verre planeet wonen. Daar moet iedereen om lachen. Papa, mama en zijn hond geloven het echt niet. Sam verzamelt allerlei spullen in en om huis. Een stofzuiger, een radio, lamp, gereedschap en meer. Na hard werken is Sam klaar. En kijk nu eens! Sam heeft een robot gebouwd. Hij noemt de robot Franky. Ondanks dat ze niet dezelfde taal spreken, begrijpen ze elkaar helemaal. Samen gaan ze spelen. Franky denkt dat de robots van een andere planeet op een dag bij hem zullen komen met een groot ruimteschip. Sam vertelt niets aan zijn ouders, want ze zouden hem toch niet geloven. En dan gebeurt er 's nachts iets heel bijzonders, zelfs papa, mama en de hond komen kijken. Zie je wel dat Sam gelijk had!

Lesideeën

- Dit boek past goed bij de kinderboekenweek 'Raar maar waar!', thema Ruimte en thema Robots. Kijk voor meer lesmateriaal over deze onderwerpen bij Tips.
- Ga op zoek/ verzamel kosteloos materiaal (dozen, plastic flessen, wc rollen, doppen, draad, etc) en maak zelf een robot.

Mogelijkheden

De pagina's kunnen zowel horizontaal als verticaal gelezen worden. Ook kun je de pagina vergroten. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. Via de balk onderaan kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

Dit verhaal past prima bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Het verhaal is niet lang en daardoor aantrekkelijk als prentenboek. Op iedere bladzijde vind je veel kleur en prachtige illustraties. Leuk om thuis en op school voor te lezen. En wat is er nu leuker dan na dit verhaal zelf een Franky te bouwen?

Tips

–  Geef dit ebook cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat ze meer kinderen genieten van deze app.
– Op zoek naar meer ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.
– Gebruik je dit boek tijdens één van bovenstaande thema’s? Op de volgende pagina’s heb ik meer lesmateriaal verzameld: Kinderboekenweek ‘Raar maar waar!’, Thema Ruimte. Bij ‘Robots’ heb ik een aantal apps verzameld.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail