Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Het Cijferwinkeltje

 
Cijferwinkeltje Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan (voor)lezen
Ontwikkelen van telbegrip en rekenvaardigheden

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - € 9,99 (boek)

Uitgeverij Moon - Auteurs Marianne Busser & Ron Schröder - Illustrator Ingrid ter Koele
Misschien ken je opa Brom nog wel. Hij heeft een Letterwinkeltje. Maar oma Blom houdt weer heel erg van cijfers. Gelukkig was er naast het Letterwinkeltje nog een plekje vrij. Daar heeft oma Brom nu het Cijferwinkeltje geopend. Lees mee en ga op zoek naar de cijfers die het cijferschildertje voor je geschilderd heeft.

Inhoudelijk

Er was eens een klein winkeltje en was die winkel open,
dan kon je daar bij Opa Brom de mooiste letters kopen.
Maar op een dag had oma Blom ook een vreselijk leuk plan,
ze zei: ik maak een winkel waar je cijfers kopen kan.
En na een maandje stonden er twee winkeltjes gezellige naast elkaar.
Bij oma Blom komt een schattig meisje in de winkel. Dat meisje kan al tellen, maar wil ook graag leren hoe de cijfers heten. Oma laat alle cijfers zien. En zo komen er nog veel meer kinderen in de winkel. Oma legt van alles uit: over de naam van de cijfers, wanneer bepaalde cijfers juist gebruikt worden, waar je overal cijfers tegenkomt. Ook wordt er gerekend en sommetjes gemaakt. Dit wordt op een leuke manier uitgelegd. Ondertussen vind je op iedere pagina een schilderwerk van het cijferschildertje. Op de bladzijde zelf kun je het voorwerp opzoeken en tellen of het klopt met het cijfer.

Lesideeën

- Koppel de iPad aan het digibord en ga aan de slag met (voorbereidend) rekenen. Omcirkel cijfers, tel hoeveelheden. Bespreek ook rekenbegrippen als groter-kleiner, meer-minder.
- Op zoek naar een creatieve verwerking? Je kunt een bijpassende kleurplaat gratis downloaden (zie Tips).

Mogelijkheden

De pagina's kunnen zowel horizontaal als verticaal gelezen worden. Ook kun je de pagina vergroten. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. Via de balk onderaan kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

Wat een geweldig boek! Dit boek sluit prachtig aan op Het Letterwinkeltje, maar is ook prima los er van te lezen. Alle teksten zijn op rijm, dat leest prettig voor en is ook nog eens goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het is meer dan een leesboek, want kinderen krijgen opdrachten van het cijferschildertje. Zij heeft in de tekeningen voorwerpen verstopt die bij het cijfer horen. Kinderen kunnen dus ook meetellen en maken zo niet alleen kennis met cijfers, maar ook met hoeveelheden. Als je goed naar de illustraties kijkt kun je zelf nog meer opdrachten verzinnen. Het boek bevat allerlei rekenbegrippen die kinderen moeten kennen om te leren rekenen (meer-minder, groter-kleiner, voor-achter, etc.). Daarnaast bevat dit boek prachtige illustraties die passen bij de belevingswereld van het kind. Een aanrader voor school en thuis!

Tips

–  Geef dit ebook cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat ze meer kinderen genieten van deze app.
– Op zoek naar meer ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.
– Download gratis de kleurplaat van ‘Het Cijferwinkeltje’.
– Benieuwd naar boek/ebook ‘Het Letterwinkeltje’? Ook hier heb ik een review over geschreven.
– Wist je dat er meer titels als ebook verschenen zijn Busser & Schröder? Bekijk ze op deze pagina.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail