Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Het grote boek van Saskia en Jeroen

 
Het grote boek van Saskia en Jeroen Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van letterkennis
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Vanaf 6 jaar - € 9,99 (iPad, iPhone, Mac & iPod touch)

Uitgeverij Ploegsma - Auteur Jaap ter Haar - Illustrator Nynke Talsma
Een boek met korte verhalen over de avonturen van tweeling Saskia en Jeroen. Leuk om voor te lezen of zelf te lezen.

Inhoudelijk

Dit ebook bevat 19 leuke, vrolijke en grappige verhalen over de tweeling Saskia en Jeroen. In totaal zijn er drie hoofdstukken met ieder een eigen thema: De tweeling, Op stap & Domme dingen. In ieder hoofdstuk vind je ongeveer 6 korte verhalen van gemiddeld 9 pagina's. In totaal bevat het boek 211 pagina's. Saskia en Jeroen beleven allerlei avonturen, samen of met vriendjes en familie. De verhalen passen bij de belevingswereld van het kind. Misschien zitten er zelfs wel verhaaltjes bij die herkenbaar zijn. Zo komt er bij hen in de straat een nieuw kindje te wonen. Even zijn ze aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk ontstaat er een vriendschap. Of ze nemen twee parkietjes mee naar oma. Die vliegen natuurlijk weg zonder kooi. Hoe vangen ze nu de vogels? Gelukkig komt de kok hen helpen. En samen met mama boodschappen doen in Amsterdam is wel heel leuk! In de winkel en buiten in de stad zien ze allemaal mooie dingen. Maar je moet natuurlijk wel bij mama blijven. Allemaal leuke, grappige en soms spannende avonturen.

Mogelijkheden

Tijdens het lezen is de pagina, zowel horizontaal als verticaal beeldvullend. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. De balk onderin is ook gevuld met een overzicht van alle pagina’s. Zo kun je snel bladeren.

Mijn mening

Ik zou bijna zeggen: ‘Saskia en Jeroen, wie kent ze niet?’. Misschien wel één van de bekendste tweelingen uit kinderboeken. De verhaaltjes zijn vooral leuk en grappig. Maar soms zit er ook boodschap achter. Bijvoorbeeld dat iets niet verstandig is om te doen, ook al was het zo lief bedoeld. De verhalen hebben een mooie lengte. Niet te kort en niet te lang. Ideaal voor het voorlezen. Maar ook zeker wanneer kinderen zelf kunnen lezen. Voordeel is dat je zelf kunt kijken welk verhaal je voorleest. Er is geen logische volgorde. Je kunt dus heel goed kijken naar welk thema bij jou in de klas nu actief is. Of welk verhaal op dit moment past bij de belevingswereld van het kind. Daarnaast vind je in ieder meerdere kleurrijke afbeeldingen. Een prachtig boek voor thuis en op school!

Tips

– Wil je liever de papieren versie? Bij Bol.com hebben ze dit boek ook te koop.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail