Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Het grote strijkkralenboek

 
Het grote strijkkralenboek Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van creativiteit
Ontwikkeling van fijne motoriek
Opdoen van nieuwe ideeën
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Rekenen: tellen en kleuren (her)kennen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 6 jaar - € 16,99 (Hardcover)

Uitgeverij Moon - Auteur Marian Gossé - 264 pagina's
In dit grote strijkkralenboek vind je meer dan 500 patronen voor strijkkralen.

Inhoudelijk

In 'Het Grote Strijkkralenboek' vind je twintig verschillende thema's en meer dan tweehonderd patronen. Het boek start met een overzicht van alles wat je nodig hebt om met de strijkkralen aan de slag te gaan. Ook geven ze een flink aantal tips. Bijvoorbeeld dat het handig om vooraf de kleuren te sorteren of dat je het patroon zoals in het boek weergegeven staat, ook kan maken met andere kleuren. Maar ook een pagina met tips voor het strijken zelf.
Een aantal thema's op een rij met een paar patronen:
- Letters: alle (hoofd)letters van het alfabet.
- Diep in de zee: van zeemeermin en kreeft tot zeepaard.
- Groente en fruit: van hamburger en milkshake tot een gebakken ei.
- Verjaardag: taart, vlaggetjes, idee voor prikkers en nog nog veel meer.
- Kerst: met onder andere een kerstman, een sneeuwpop en zuurstokken.
- Huis en tuin: regenboog, huis of toch liever een appelboom?
- Spelletjes: maak jouw eigen boter-kaas-eieren of mens-erger-je-niet spel.
Zo heb je een beetje een idee van de patronen. Alle patronen staan in spiegelbeeld. Dit is omdat je dan de achterkant strijkt en de voorkant mooi en ongestreken blijft. Tussendoor kom je ook tips tegen. Zo kun je een magneetje achter jouw figuur plakken, leuk voor op de koelkast! Of hangers er aan vastmaken, dan worden het oorbellen. En wat dacht je van een fotolijstje?
Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende strijkkralenbordjes: vierkant, zeshoekig, cirkel en ster. De vierkante wordt het meest gebruikt.

Mijn mening

De titel klopt helemaal. Het is zeker een groot boek! Groot, maar ook dik. Het heeft al direct een wauw factor en dan heb je er nog niet eens ingekeken. Dit boek is echt een aanrader voor kinderen die van strijkkralen houden. Maar laat je als volwassene niet tegen houden. Samen strijkkralen maken is nog leuker! Uiteraard kun je online veel voorbeelden van patronen vinden. Het nadeel is dan vaak dat het een foto is. Tellen is niet altijd goed te doen. In dit boek staan de patronen zo duidelijk weergegeven. Dit maakt het voor kinderen alleen maar leuker en makkelijker en altijd een goed resultaat! Vooraf, maar ook tussendoor veel leuke tips om iets speciaals van de gemaakte figuren te maken. De keuze is reuze met de vele thema's. Ik ben fan en ga er zeker, samen met de kinderen, meerdere dingen uit maken.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail