Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Hoopa City 2

 
Hoopa City 2 Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van creativiteit
Concentreren
Leren ontwerpen
Ontwikkeling van ruimtelijke oriëntatie

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 4,49 (iPad & iPhone)

Bouw de stad van je dromen en geniet van de prachtige 3D wereld! Combineer 8 verschillende bouwelementen om meer dan 60 verschillende gebouwen te maken.

Inhoudelijk

Hoopa City 2? Ja zeker, een nieuw deel van de bekende app Hoopa City! In deze app kun je nog meer, op een andere manier bouwen en zelfs spelen in één van de vele gebouwen.
in het hoofdmenu kies je uit een bestaande wereld of maak je zelf een nieuwe wereld (+). Wanneer je een keuze hebt gemaakt opent de nieuwe wereld zich. Meteen zie je het verschil met Hoopa City. De app is in 3D en kan van alle kanten bekeken en bewerkt worden. Ook inzoomen is nu mogelijk. Onderaan het scherm vind je twee buttons. Onder de groene vind je bouwelementen en onder de rode de verschillende karakters van Dr. Panda. Deze plaats je in jouw wereld en ze gaan daar rondlopen. Je kunt ze in de gebouwen plaatsen en daar met ze spelen. Ook nieuw zijn de weersomstandigheden en dag of nacht stand. Het leuke van deze bouw app is niet alleen dat kinderen op snelle en eenvoudige wijze een wereld kunnen maken. Maar dat er ook geheime combinaties zijn. Door één keer ballonnen te plaatsen maak je een speeltuin. Maar wil je nu liever een skatebaan? Plaats dan nog een keer ballonnen op de speeltuin. Zo zullen ze stap voor stap nieuwe bouwcombinaties ontdekken en bouwen. Tip: kijk bij een bestaande wereld en zoek het lampje in het uitklap menu op. Daar vind je al enkele combinaties. Wat betekenen nu alle bouwelementen wanneer je ze één keer in de wereld plaatst:
- schep: verwijderen van bouwwerken
- hartje: maken van een huis
- afstudeerbaret: zoek de schat
- weg: maak een weg
- ballonnen: een speeltuin
- blaadje: bloemenveld
- druppel: water, bijvoorbeeld sloot of beek
- muntjes: eetgelegenheid
- bliksem: energie en stroom
Probeer verschillende combinaties uit en ontdek meer dan 60 gebouwen. Lukt het jou ook om op aaneengesloten vlakken hetzelfde bouwelement te plaatsen? MIsschien onthult zich dan zo ook wel een nieuw gebouw!

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om het spel te spelen (play button) en informatie op te vragen (voor ouders). Ook kun je deze app beoordelen in de App Store en andere apps te bekijken. Deze laatste twee kunnen alleen wanneer de iPad of iPhone verbinding heeft met internet. Tijdend het spel kun je, indien gewenst, terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Ik was al fan van Hoopa City, maar deze app vind ik eigenlijk nog mooier! Door de wereld nu in 3D te zien, beleef je het op een andere manier. Je kunt er van alle kanten bij en dit maakt dat je nog meer in het spel zit. Ook dr. Panda en de vriendjes hebben nu een rol in jouw wereld. De app sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen en is kleurrijk in gebruik. Daarnaast is de app kindvriendelijk: het bevat een ouderbeveiliging en kinderen komen niet rechtstreeks in de App Store. Dus houd jouw kind van bouwen en ontdekken? Dan is deze app echt een aanrader!

Tips

– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda BadtijdDr. Panda BoerderijDr. Panda RacersDr. Panda SchoolDr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut,Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis enDr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.
– Volg Dr. Panda op Twitter en Facebook.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail