Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Kralenplank ontwerper

 
KralenPlankOntwerper Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van fijne motoriek
Ontwikkelen van oog-hand coördinatie

Doelgroep
Voor kinderen en leerkrachten - Gratis (iPad)

Zoals de naam van de app het al zegt, kun je met deze app een ontwerp voor een kralenplank maken.

Inhoudelijk

Bij het opstarten van de app kom je het in het hoofdmenu. Je kunt kiezen uit een vierkante of ronde kralenplank. Heb je gekozen dan kom je in een nieuw scherm met de gewenste kralenplank. Links vind je een eenvoudig menu met bovenaan 4 buttons en daaronder 16 gekleurde kralen.

De betekenis van de 4 buttons
- Met start ga je terug naar het hoofdmenu
- Met het pijltje naar buiten heb je de mogelijkheid om de ontworpen kralenplank te delen
- Met de luidspreker zet je het geluid aan of uit
- Met de prullenbak kun je de ontworpen kralenplank verwijderen/ leeg maken

Ontwerp een kralenplank zoals jij dat wilt. Denk bijvoorbeeld in de klas aan het thema waar de groep op dat moment mee bezig is, maar ook aan vormen en kleurvlakken. Wanneer de kralenplank klaar is druk je op de tweede button, pijltje naar buiten. Maak nu een keuze uit bijvoorbeeld mailen, bewaren en afdrukken. Wanneer je de kralenplank mailt, dan wordt deze verzonden als een PDF document. Wil je de kralenplank bewaren dan wordt deze opgeslagen in de fotobibliotheek. Printen kan wanneer je een AirPrinter in de omgeving hebt staan.
Uiteraard kun je ook de ontworpen kralenplank op de iPad bij de leerling neerleggen, maak dan gebruik van de bewaar-optie en open het ontwerp via de fotobibliotheek. Een mooie en handige app waarmee je snel een kralenplank kunt maken. De app is eenvoudig in gebruik. En niet alleen geschikt voor onderwijs. Denk ook aan thuis: maak een ontwerp voor strijkkralen, print en maak het met echte strijkkralen na. En uiteraard ook leuk om 'gewoon' een kralenplank te vullen op de iPad.
Mocht je met een ontwerp begonnen zijn, maar geen tijd meer hebben om het af te maken, sluit dan de app af en de het laatst gemaakte ontwerp wordt onthouden.

Mijn mening

Wat een leuke app om een kralenplank mee te ontwerpen. Daarnaast is het voor kinderen ook leuk om een kralenplank te maken met deze app.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail