Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Leer kleuren herkennen met Miniclub

 
Leer kleuren herkennen met Miniclub Susan Spekschoor

Doel
Tien kleuren leren herkennen en benoemen

Doelgroep
Voor kinderen van 3-6 jaar - Gratis (iPad & iPhone)

Met deze app leren kinderen kleuren herkennen en benoemen door middel van het maken van kleurplaten.

Inhoudelijk

Op het startscherm maak je kennis met de Mexicaanse krab en juf inktvis. Zij vertellen je meer over deze app. Zodra de kwasten verschijnen kun je beginnen met kleuren. Raak ze aan en het kleurboek wordt geopend. Dit wordt ook allemaal uitgelegd door een stem op de achtergrond. Naast de kleurplaat vind je tien kleuren. De bovenste kleur is jouw gekozen kleur. Zodra je een kleur aanraakt krijg je te horen hoe de kleur heet. Raak nu een vlak aan op de kleurplaat, deze wordt gevuld met de kleur. Ook de achtergrond kun je een kleur geven. Ga zo door tot dat de kleurplaat klaar is. Linksonder zie je nog een kleurboek. Hierin vind je alle kleurplaten en kun je weer een nieuwe kiezen. Rechtsonder een camera. Ben je klaar? Maak een foto, deze wordt bewaard in jouw foto album.

Mogelijkheden

In het startscherm heb je de mogelijkheid om de achtergrond muziek uit te zetten. Ook kun je via de button 'meer spellen' de andere apps van de makers bekijken. Door de bewegende afbeelding aan te raken krijg je meer informatie. Via ouderbeveiliging wordt je doorgestuurd naar de website van Miniclub of naar de App Store. Tijdens het kleuren heb je de mogelijkheid om terug te gaan naar het hoofdmenu, een kleurplaat te kiezen uit het kleurboek en een foto te maken.

Mijn mening

Een kleurrijke en kindvriendelijke app voor kinderen. De app bevat geen rechtstreekse links naar internet en App Store, geen reclame en geen in-app-aankopen. Voor kinderen is de app eenvoudig in gebruik. Het kleuren gaat snel. Voor sommige kinderen iets te snel. Misschien leuk bij een update om hen te laten kiezen uit 'vullen' of 'zelf kleuren'?

Tips

– Kijk hier voor meer apps ‘kleuren leren’ .
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail