Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Lieke viert feest

 
Lieke viert feest Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Vanaf 7 jaar - € 10,99 (hardcover)

Uitgeverij Ploegsma - Auteur Jette Schröder - Illustratoren Ivan & Ilia
De klas van Lieke doet mee aan een wedstrijd voor Koningsdag: knutsel je eigen droompaleis. de klas van de winnaar mag Willem-Alexander en Máxima ontmoeten. Lieke doet ook mee. Maar of alles helemaal eerlijk gaat? Een boek over vriendschap, eerlijk zijn, gevolgen van liegen en liefde voor (huis)dieren.

Inhoudelijk

In dit verhaal staat de Koninklijke Knutselwedstrijd centraal. Alle kinderen in het land mogen meedoen aan deze wedstrijd. De koning en koningin hebben een opdracht bedacht: in welk paleis zou jij willen wonen? De winnaars mogen met de hele klas naar de Efteling. En natuurlijk komen Willem-Alexander en Maxima dit zelf overhandigen! Met de klas bouwen ze per groepjes een droompaleis. Iedereen is druk en aandachtig aan het werk. Er heerst veel gezelligheid in de klas, maar ook een beetje jaloezie. Twee kinderen uit deze klas hebben uiteindelijk gewonnen. Maar is dat wel eerlijk gegaan? Wie zijn eigenlijk de echte winnaars? Vlak voor het bezoek van de koning en koningin komt de waarheid naar boven en komt alles toch nog goed.

Mijn mening

Na drie boeken gelezen te hebben uit de serie Lieke, ben ik wederom enthousiast over het vierde boek. Het verhaal past bij de belevingswereld van het kind. De zinnen zijn niet te lang en bevatten geen moeilijke woorden. De schrijfstijl is prettig om te lezen. Dit alles kan ook fijn zijn voor kinderen die wel van lezen houden, maar niet door de dikke boeken heen komen. Het mag dan wel over Koningsdag gaan, ook na 27 april is het verhaal zeker een aanrader om te lezen. Deze keer hebben Ivan & Ilia weer hun best gedaan om er grafisch wat moois van te maken. Het is een aparte en bijzondere manier van illustreren. Met behulp van tekeningen en foto's van bestaande voorwerpen wordt er in lagen gewerkt. Deze moderne manier zal veel kinderen aanspreken. Een extra leuke aanvulling zijn de pagina's waarbij je mee kunt knutselen. Stap voor stap krijg je tips hoe je zelf een droompaleis kunt maken. Aan het einde van dit boek heb je zelf ook een droompaleis geknutseld! Ken je de boeken van Lieke nog niet? Dan is dit echt een boekentip voor thuis of in de klas. Ook leuk om voor te lezen!

Tips

– Benieuwd naar de andere boeken van Lieke? Al eerder schreef ik een recensie over Lieke in de hoofdrol.
– Op zoek naar meer ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.
– Liever een (hardcover) boek? Ook deze heb ik verzameld op een pagina.
– Neem ook eens een kijkje op de website van Lieke.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail