Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Luister lotto

 
Luister lotto Susan Spekschoor

Doel
Herkennen van geluiden
Ontwikkeling van woordenschat
Ontwikkeling van fijne motoriek
Leren categoriseren

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar - € 2,29 (iPad)

Met deze app leer je spelenderwijs geluiden herkennen. Speel het kind deze app samen met een leerkracht, begeleider of ouder, dan kun je ook werken aan de woordenschatontwikkeling.

Inhoudelijk

In het scherm zie ik een rek met vier kolommen. Allemaal hebben ze een eigen kleur. Daaronder verschijnen 8 afbeeldingen in beeld. Druk op de geluidsknop en luister naar het geluid. Welke afbeelding hoort daarbij? In totaal zijn er 20 kaartjes met afbeeldingen en 4 categorieën. Namelijk: muziekinstrumenten, vervoer, boerderij dieren en dierentuin dieren. Naast het geluid moet je ook naar de categorie kijken. Hier worden ze bij geholpen: de kleur van het kaartje heeft dezelfde kleur als die onder in de kolom. Ga zo door tot alle kaartjes op zijn. Daarna worden de kaartjes automatisch omgedraaid en kun je zien of ze allemaal op de goede plek staan. Heb je alles goed, dan ontvang je ook een beloning in de vorm van een dansende Ed.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu krijg je uitleg via het vraagteken. Dit gebeurd met behulp van afbeeldingen. In het volgende menu kun je direct beginnen met het spel. En tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Ik vind het een leuke app voor kleuters. Ik denk zelfs dat een groot aantal peuters de oefening uit deze app ook zou kunnen maken. Het kind bepaalt de snelheid, dit kan prettig zijn. De app is kindvriendelijk en eenvoudig in gebruik: bevat geen reclame, in-app-aankopen en linkjes naar internet of de App Store. Ik vind het wel jammer dat er niet meer kaartjes en categorieën zijn. Dat zou het spel uitdagender maken. Misschien een idee mocht er nog eens een update komen.

Tips

– Bekijk ook de andere appreviews van Educo-Heutink: Oorzaak en gevolg, Zoek de vorm, Figurogram, TelstraatjeZoek en tel op kleur, Zoek en tel & Combino.
– Bekijk hier blog 1 en blog 2 over de apps van Educo-Heutink.
– Geef deze app cadeau.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat ze meer kinderen genieten van deze app.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail