Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Mees Kees op de planken

 

Doel
- ontwikkeling van leesvaardigheid
- ontwikkelen van woordenschat
- plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Vanaf 7 jaar - € 7,99 (iPad, iPhone, Mac & iPod touch)

Geschreven door Mirjam Oldenhave - Uitgeverij Ploegsma
Mees Kees beleeft weer een heel nieuw avontuur met zijn klas!

Inhoudelijk

Groep 6b krijgt bezoek van de wethouder. Dreus vertelt hierover het volgende: "De wethouder komt dus aan onze school een zoek brengen. Het is een onderdeel van maatschappijleer. Hij gaat jullie vertellen over een nieuw project. Daar doen alle groepen 6 aan mee, dus ook jullie." Groep 6b brengt een bezoek aan bejaardentehuis 'Vreugdenlust'. De kinderen verzinnen wanhopig smoesjes: we zijn toch veel te druk, we zijn toch niet beleefd genoeg? Maar mees Kees heeft natuurlijk al lang een heel mooi plannetje bedacht. Dit wordt niet zomaar een bezoekje, maar een superleuke activiteit! Ze gaan met z'n allen naar de kermis, zowel groep 6b als de bejaarden hebben een geweldige dag. De kinderen zorgen goed voor de bejaarde mensen en komen meer te weten over elkaar. Zo ontdekt Tobias dat meneer Simon en meneer Ad elkaar al duizend maanden kennen en vrienden zijn. Tobias wint met blikken gooien een slang en geeft deze aan hen. Een boek vol leuke, vrolijke en grappige gebeurtenissen.

Mogelijkheden

Tik het scherm aan en je krijgt links bovenaan de mogelijkheid om terug te gaan naar de bibliotheek. Aan de rechterkant zie je een zonnetje, hiermee bepaal je de sterkte van het licht van je beeldscherm. Met de loep kun je woorden zoeken op het web of in wikipedia. En met de boekenlegger kun je aangeven waar je gebleven bent. Onderaan zie je een lint van pagina's. Hiermee kun je snel daar andere pagina's

Mijn mening

Nu ben ik al fan van Mees Kees, dus het kon eigenlijk niet tegenvallen. Wederom een heerlijk boek om voor te lezen of zelf te lezen! Het verhaal past bij de belevingswereld van het kind (7-10 jaar) en is prettig te lezen. Zinnen zijn niet te lang en het boek heeft een mooi aantal pagina's. Zeker voor kinderen die niet van dikke boeken houden. Tevens zorgt dit ervoor dat het geen langdradig verhaal wordt. Er is dus goed gekeken naar de doelgroep. Ook fijn dat veel pagina's voorzien zijn van illustraties. Kinderen krijgen zo nog een beter beeld bij het verhaal.
Echt een aanrader voor thuis en in de klas!

Tips

– Wil je graag de papieren versie? Bij Bol.com verkopen ze het boek ook.
– Ken je de gratis app van Mees Kees al? Met deze app kun je Mees Kees, Tobias en alle kinderen uit 6B beter leren kennen. Speel galgje, luister naar het Mees Keeslied (pas op, gaat nooit meer uit je hoofd!) en smul van de Mees Keesverhalen.
– Wist je dat er meer titels als ebook verschenen zijn van Mees Kees? Bekijk ze op deze pagina.
– Op zoek naar meer ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail