Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Polaroidmeisje

 
Polaroidmeisje Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 12 jaar - € 10,00 (paperback)

Karakter Uitgevers B.V. - Auteur Femke Hendriks - 192 pagina's
Achter het populaire instagram-account @Polaroidmeisje schuilt de verlegen Lize. Juist door dit anonieme account durft ze zichzelf echt te laten zien. Maar dan krijgt ze een mysterieus berichtje.

Inhoudelijk

Lize heeft twee missies met haar Instagram account: leuke plekken ontdekken in haar stad en haar verlegenheid overwinnen. De eerste missie is goed te doen. De tweede vindt ze moeilijker. Ze wil zichzelf daarom ook niet bekend maken als Polaroidmeisje. En dat terwijl ze toch heel veel positieve reacties op haar posts krijgt. Haar vriendin Hannah krijgt het advies om VWO te gaan doen, maar dat wil ze niet,. Ze wil bij Lize in de klas blijven. De ouders van Hannah zijn druk met hun eigen zaak. Op een dag krijgt Lize een vreemd bericht: "Help je vader. Hij is in gevaar. Zoek brug onderdoor stroomt vader". Gaat Lize dit delen of houdt ze het voor zichzelf? Ook de broer van Hannah blijkt in de problemen te zitten. Lize leert Thomas kennen. Een jongen die ze denkt te kunnen vertrouwen en die ze wel heel leuk begint te vinden. Lize neemt Thomas en Hannah en vertrouwen wat betreft de berichtjes die ze steeds vaker krijgt. Maar dan verdwijnt Lize. Wie heeft hier iets mee te maken? Speelt Thomas hierin een rol? Heeft het te maken met de broer van Hannah of is er heel iets anders aan de hand?

Mijn mening

Wat een spannend boek om te lezen! Dit boek is ook zeker geschikt voor kinderen die niet van dikke boeken houden en toch graag lezen. Het boek is wat kleiner van formaat en de schrijfstijl is prettig om te lezen. Het boek is geschikt voor de onderbouw van het VO. Het onderwerp sluit aan bij de belevingswereld van pubers: gebruik van sociale media, verliefd zijn en gevoelens die bij de puberteit kunnen horen. Een aanrader voor thuis, maar zeker ook voor schoolbibliotheken.

Tips

– Dit boek is te koop bij Bol.com als paperback, maar ook als e-book.
Hier vind je een leesfragment uit het boek ‘Polaroidmeisje’.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail