Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Quiz It Junior

Quiz It Junior Susan Spekschoor

Bij het afscheid van mijn vorige baan kreeg ik een spel van Quiz It Junior. Dit kaartenspel heet Beestenboel en bevat 50 dierenraadsels. Thuis heb ik dit spel met mijn kinderen gespeeld. Allen waren we enthousiast! Als je dan ook leerkracht bent, gaat het spel natuurlijk mee naar de klas. Ook daar hebben we het gespeeld. Er zaten best pittige vragen tussen, maar dat zorgde juist voor een extra uitdaging. Ik werd nieuwsgierig naar Quiz It Junior en zag op de site dat er nog veel meer spellen waren. Van uitgeverij SchoolSupport ontving ik een pakket met meerdere spellen. In dit blog laat ik je kennis maken met drie kaartspellen van Quiz It Junior: Spel en speel!, Rekenhutspot! en Woordenbrij!

Quiz It Junior Spel en speel Susan Spekschoor
SPEL EN SPEEL! – spellingsraadsels
Dit kaartenspel bestaat uit een kwartet en quizvragen waarbij het gaat om spellingsraadsels. Dit spel kun je alleen spelen of samen met maximaal drie andere spelers.
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder – € 5,99
Kwartet: hierbij gaat het om woorden met ei, au, ou, dje, tje en ij. Verzamel een kwartet van vier kaarten die bij elkaar horen. Op de kaart zie je vier woorden in dezelfde categorie. Ook staat de betekenis erachter. Het woord wordt ook nog eens visueel uitgebeeld met een afbeelding. Lukt het jou om aan medespelers de juiste kaarten te vragen en zo een kwartet te maken?
Op de achterkant vind je quizvragen. Dit is dus weer een ander spel. Hierbij gaat het om dezelfde letters: ei, au, ou, dje, tje en ij. Na de vraag komen vier antwoorden. Welke is volgens jou goed? Op de antwoordkaarten kun je zien of jouw antwoord goed is. Een spel dat prima alleen gespeeld kan worden, maar ook gezellig samen.

Quiz it junior Rekenhutspot Susan Spekschoor
REKENHUTSPOT! – rekenkrakers
Dit kaartenspel bestaat uit 50 quizvragen waarbij het gaat om rekenkrakers. Dit spel kun je alleen spelen of samen met maximaal drie andere spelers.
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder – € 5,99
Op de voorkant van de kaart staat de vraag. Er zijn verschillende soorten vragen: open vragen, vragen met meerdere antwoorden en vragen waarbij je visuele ondersteuning krijgt in de vorm van een afbeelding. Het zijn pittige rekenvragen voor kinderen van 8 jaar. Veel vragen zullen zonder pen en papier ook niet lukken. Ook voor kinderen rond de 11 jaar kunnen deze quizvragen echt nog een uitdaging zijn. Op de achterkant van de kaart vind je het antwoord. Speel alleen of maak iemand quizmaster en speel samen.

Quiz It Junior Woordenbrij Susan Spekschoor
WOORDENBRIJ! – taalkrakers
Dit kaartenspel bestaat uit 50 quizvragen waarbij het gaat om taalkrakers. Dit spel kun je alleen spelen of samen met maximaal drie andere spelers.
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder – € 5,99
Op de voorkant van de kaarten staan vragen. Dit kunnen open vragen zijn, maar ook vragen waarbij je kunt kiezen uit diverse antwoorden. Bij sommige vragen is het handig om pen en papier bij de hand te hebben. De ene keer moet je kijken naar een afbeelding en wordt daar een vraag over gesteld. De andere keer mag je een rebus oplossen of een code kraken. Op de achterkant vind je het antwoord of een mogelijk antwoord. Bij een woordslang zijn er namelijk meerdere antwoorden mogelijk.
Sommige vragen zijn inderdaad goed te doen voor kinderen van 8 jaar. Maar er zitten zeker ook pittige vragen bij. Een uitdaging dus!

Wat ik van de kaartspelen van Quiz It Junior vind?
Met alle drie de spellen heb ik positieve ervaringen. Kinderen oefenen met taal en rekenen op een leuke manier. Eens een keer wat anders. Naast taal en rekenen komen ook sociale vaardigheden aan bod, denk aan samenspelen, wachten op de beurt, elkaar vragen stellen en aankijken, etc. Deze spellen zijn niet alleen leerzaam voor thuis, maar zeker ook prima in te zetten in de klas. Bijvoorbeeld als opdracht bij een weektaak, in circuitvorm of als oefening tussendoor. Voor mij een mooie aanvulling op de spellenkast, zowel thuis als op school!

Benieuwd naar deze en andere Quiz It Junior kaartspellen? Op deze pagina vind je meer informatie en kun je ze eventueel ook bestellen. In een volgend blog laat ik je kennis maken met de kaartspellen van Quiz It. Deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Quiz It Junior Susan Spekschoor

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met SchoolSupport.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail