Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Quiz it!

Quiz it! Susan Spekschoor

In een eerder blog liet ik je kennis maken met drie kaartspellen van Quiz It Junior: Spel en speel!, Rekenhutspot! en Woordenbrij! van SchoolSupport. In deze blog heb ik weer drie kaartspellen van Quiz it! Deze keer met meer uitdaging en voor kinderen vanaf 10 jaar. Het gaat om de kaartspellen: Optische illusies, Logisch denken XL en IQ training XL.

Quiz it! Susan Spekschoor
OPTISCHE ILLUSIES – gezichtsbedrog met optische illusies
Dit kaartenspel bestaat uit 50 illusies. Dit spel kun je alleen spelen of samen met maximaal vier andere spelers.
Geschikt vanaf 10 jaar en ouder – € 6,50
Dit kaartenspel bestaat uit 50 illusies. Op de voorkant vind je de vraag, tevens te zien aan het vraagteken. Op de achterkant vind je de uitleg van deze illusie. Het zijn illusies die te maken hebben met kleur, vormen, lijnen en voorwerpen die er eerst niet waren maar dan toch in beeld komen. Leuk voor in een les optische illusies, maar ook om zo eens tussendoor te doen met de kinderen.

Quiz it! Susan Spekschoor
LOGISCH DENKEN XL – fitnesstraining voor hersencellen

Dit kaartenspel bestaat uit 50 breinkrakers. Dit spel kun je alleen spelen of samen met maximaal vier andere spelers.
Geschikt vanaf 10 jaar en ouder – € 6,50
Ook dit spel bestaat uit 50 opdrachten, met op de andere kant van de kaart de oplossing. Het logisch denken staat hierbij centraal. Soms alleen een vraag en en soms heb je er een afbeelding bij nodig om de opdracht op te kunnen lossen. Voorbeeld: hierboven zie je een afbeelding van een tabel met munten. De vraag luidt: Hoe kun je dit vlak in vijf gelijke stukken verdelen, zodat elk deel toch een munt heeft? Ook kom je een sudoku tegen. Het is een combinatie van taal en rekenen.

Quiz it! Susan Spekschoor
IQ TRAINING XL – De ultieme IQ test

Dit kaartenspel bestaat uit een kwartet en quizvragen waarbij het gaat om spellingsraadsels. Dit spel kun je alleen spelen of samen met maximaal drie andere spelers.

Geschikt vanaf 10 jaar en ouder – € 6,50
Vijftig opdrachten met antwoorden. Het gaat hier om logische raadsels en pittige doordenkers. Veel verschillende vragen waarbij het gaat om kennis op verschillende vlakken en visueel inzicht. Een voorbeeld: een legpuzzel afmaken, halve tekst afmaken, getallen en volgorde, puzzelen met letters en woorden of binnen 30 seconden een woordzoeker oplossen.

Wat ik van de kaartspelen van Quiz It Junior vind?
Met alle drie de spellen heb ik goede ervaringen. Vooral de optische illusies brengen vragen en verwondering met zich mee. In ieder spel vind je ook een kaart met spelsuggesties. Hoe kun je dit kaartenspel onder andere inzetten wanneer je met 1, 2 of drie spelers speelt? Tijdens het spel komen ook sociale vaardigheden aan bod, denk aan samenspelen, wachten op de beurt, elkaar vragen stellen en aankijken, etc. Deze spellen zijn niet alleen leuk voor thuis, maar zeker ook prima in te zetten in de klas. Bijvoorbeeld als opdracht bij een weektaak, in circuitvorm of als oefening tussendoor. Voor mij een mooie aanvulling op de spellenkast, zowel thuis als op school!

Benieuwd naar deze en andere Quiz It Junior kaartspellen? Op deze pagina vind je meer informatie en kun je ze eventueel ook bestellen.

Quiz it! Susan Spekschoor

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met SchoolSupport.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail