Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Reis door de ruimte met André Kuipers – AR en VR

Een reis door de ruimte Susan Spekschoor

Van de Albert Heijn ontving ik deze week een perspakket met informatie en materialen van de nieuwste spaaractie. Kun je je de Dino spaaractie nog herinneren? Deze lijkt er veel op, alleen nu staat alles in het teken van een reis door de ruimte. De bekende Nederlandse astronaut André Kuipers werkt hier ook aan mee. Sterker nog: hij is de hoofdpersoon in het hele verhaal. De aanleiding voor dit thema is de tentoonstelling ‘60 jaar ruimtevaart’ in het Space Expo Center. Daarnaast is André Kuipers in juli 5 jaar geleden teruggekeerd uit de ruimte. Ruimtevaart is een typische klassieker in kids thematieken en wekt nieuwsgierigheid op bij jong en oud. In de spaaractie van Albert Heijn en André Kuipers staat educatie centraal. Doel is om kinderen te laten zien hoe boeiend ruimtevaart, wetenschap en techniek zijn en hoe kwetsbaar onze planeet is. Wat kunnen we zelf doen om verstandig met de aarde om te gaan? De te verzamelen ruimteplaatjes spelen in op thematieken als ‘Leven en werken in de ruimte’, ‘Wat doen astronauten’, ‘Welke rol heeft ruimtevaart in ons dagelijks leven’, ‘Een blik op onze aarde’, ‘Ons zonnestelsel’ en ‘Het heelal’. (bron: AH.nl)

Hoe werkt het?
Van 15 mei tot en met 11 juni ontvang je bij elke 10 euro één set van vier bijzondere ruimtevaartplaatjes. In totaal zijn er 160 verschillende ruimtevaartplaatjes te verzamelen in het ruimtevaart-verzamelalbum vol leuke weetjes en raadsels. Eén op de drie plaatjes heeft een special effect, waaronder AR en VR. De plaatjes kunnen geplakt worden in een verzamelalbum met feitjes, weetjes en fun. Daarnaast heeft de AH exclusieve André Kuipers spullen te koop, waaronder een flightsuit, patches, knuffels, voorlees- en doeboeken en knutselpakketten.

Een reis door de ruimte Susan Spekschoor
In het perspakket zat een kartonnen rugzak met daarin uiteraard het verzamelalbum en een aantal plaatjes. Daarnaast de VR bril voor de smartphone en een interessant leesboek voor kinderen. Hierover straks meer.

Om de plaatjes te kunnen scannen moet je de gratis app downloaden.
AH Ruimte Susan Spekschoor De app is geschikt voor iPad & iPhone en Android
Alle plaatjes hebben een nummer en worden zo per thema verzameld. Er zijn 16 thema’s. Onder andere: De ruimte, De reis, Terug op aarde, De landing, Planeten, etc. Linksboven in de hoek van ieder plaatje zie je een nummer. Staat dit nummer in een smartphone? Dan is het een plaatje die je kunt scannen (augmented reality). Op deze manier verzamel je plaatjes in het boek, maar ook in de app. Eenmaal scannen is voldoende, hiermee ontgrendel je de plaatjes in de app. In de app kun je ook op reis gaan. Dit kan met behulp van virtual reality. Ga op reis naar ISS, maan, mars of de ijsmaan!
Een reis door de ruimte Susan Spekschoor Een reis door de ruimte Susan Spekschoor

Het verzamelalbum is in de winkel en online te koop voor € 0,99.
Een reis door de ruimte Susan Spekschoor Een reis door de ruimte Susan Spekschoor

In deze filmpjes wordt mooi weergegeven hoe de app in combinatie met de VR bril werk

//www.youtube.com/watch?v=vy2Gw_vN578

//www.youtube.com/watch?v=arPVnL8VZqY

Ruimtevaartproducten
Naast de gratis app en verzamelplaatjes zijn er meer ruimtevaartproducten in de winkel of online te koop. Bijvoorbeeld doeboeken voor verschillende leeftijden, pluchen knuffels, , bouw je eigen raket, maar ook een informatief boek (hardcover – € 7,99) voor kinderen. Dit boek bevat 101 vragen die door kinderen bedacht zijn. De vragen worden gesteld aan en beantwoord door André Kuipers. “Ben je wel eens in een zwart gat gevallen? Kan je naar de ruimte als je hoogtevrees hebt? Hoe vonden jouw kinderen het dat je naar de ruimte ging?”. Met de aanschaf van dit boek steun je tevens Space4Kids Club van de André Kuipers Stichting.
Een reis door de ruimte Susan Spekschoor Een reis door de ruimte Susan Spekschoor

Wat vind ik van deze actie?
Kinderen vinden het leuk om te sparen. En wanneer je als supermarkt een spaaractie hebt, organiseer er dan eentje die ook leerzaam en uitdagend is. Althans, dat is mijn mening. Inhoudelijk bevatten de plaatjes, het verzamelalbum en de gratis app veel leerzame informatie. Het onderwerp zal veel kinderen aanspreken. Door dit alles te combineren met Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) speel je niet alleen in op moderne ontwikkelingen, maar daag je ook kinderen uit!
De VR bril is van karton. Deze werkt prima. Het blijft een kartonnen houder, dus houdt deze goed vast. Wil je graag en stevige VR bril? Kijk dan eens naar de BOBO VR of de ViewMaster van Mattel.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Albert Heijn.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail