Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Rekenen oefenen met Robin en Dob

 
Rekenen oefenen met Robin en Dob Susan Spekschoor

Doel
Oefenen en automatiseren van optelsommen
Oefenen en automatiseren van aftreksommen
Spelenderwijs rekenen en zo plezier beleven aan het maken van sommen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf groep 4 - € 3,49 (iPad)

Spelenderwijs oefenen van het optellen en aftrekken van getallen, samen met Robin en Dob.

Inhoudelijk

Maak eerst een keuze uit optellen of aftrekken. Begin je voor het eerst? Dan start je met niveau 1. Heb je het spel al vaker gespeeld? Dan ga je verder daar waar je gebleven was. Raak het bewegende getal aan en het spel wordt gestart. Er verschijnt een som in beeld. Met behulp van de rekenmachine aan de rechterkant kun je het antwoord invoeren. Ook zie je hond Robin links in beeld verschijnen. Aan hem kun je hulp vragen. Je krijgt dan een hulpmiddel. Hierbij kun je kiezen uit het telraam, de appels, een blocnote, hand met vingers of kolom hulp (de uitleg vind je bij de instellingen in het hoofdmenu). Geef, met of zonder hulpmiddel, het antwoord. Heb je het goed, dan wordt de ster geel, heb je het niet goed dan blijft de ster blauw. Aan het begin van het spel zijn de sommen eenvoudig, onder het tiental en hoef je er maar een paar te maken. Hoe verder je komt, hoe moeilijker de som en hoe meer je er moet maken. Als beloning ontvang je een leuke, bewegende afbeelding van Robin. Daarna mag je nog een bonusspel spelen. Maak met de getallen sommen, allemaal moeten ze bijvoorbeeld samen 5 zijn. Dus 2+3, 4+1, 5+0. Heb je deze ook klaar, dan ontvang je weer een beloning en mag je verder met het volgende niveau. In totaal zijn er 10 niveaus. De app bevat ook een diploma. Op deze diploma kun je zien welke niveaus je allemaal al behaald hebt. De diploma kan gedeeld worden op Facebook, Twitter en mail, maar je kunt er ook een foto van maken.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om te kiezen uit optellen en aftrekken. Bij de instellingen kun je het geluid aan of uit zetten, uitleg krijgen over de hulpmiddelen en spelers aanmaken. In totaal houdt de app de score van maximaal 4 spelers bij. Tijdens het maken van de sommen heb je de mogelijkheid om terug te gaan naar het hoofdmenu en kun je eventueel gebruik maken van hulpmiddelen.

Mijn mening

Wat een mooie app, met een duidelijk doel: sommen oefenen met optellen en aftrekken. Erg fijn dat het kind eventueel hulp in kan schakelen. Op deze manier kan het kind visuele ondersteuning krijgen. Wat ik als leerkracht (en ouder) mis is dat ik niet kan zien welk niveau welke oefeningen bevat (tot 10, over het tiental, tot 100, etc). Dat zou ik nog een meerwaarde vinden, zo kun je het kind nog beter volgen. Een overzichtelijke app, zonder reclame en in-app-aankopen. En met ouderbeveiliging. Een aanrader voor kinderen die willen oefenen of automatiseren (op snelheid rekenen).

Tips

– Kijk hier voor meer apps, te gebruiken bij rekenen .
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail