Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Roodkapje (incl. gratis breipatroon)

 
Roodkapje Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen en aan sprookjes

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - € 13,99 (Hardcover)

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv - Auteur Efteling BV - Illustrator Mark Janssen

Wie kent het sprookje van Roodkapje niet? Over het vrolijke meisje dat haar zieke oma in het bos koekjes gaat brengen. Nu heeft ze naast een plek in het Efteling Sprookjesbos ook nog haar eigen prentenboek!

Inhoudelijk

Roodkapje mag van haar moeder haar zieke oma een mandje met lekkers brengen. Zolang ze maar het pad blijft volgen. Al zingend loopt ze door het bos. Plots komt ze de jager tegen. Ook hij vertelt haar hoe belangrijk het is om echt op het pad te blijven. Anders kan ze de wolf wel eens tegen komen. Maar zoals iedereen weet is Roodkapje niet bang voor de wolf. Het bos is erg mooi. Roodkapje komt dan ook mooie bloemen tegen onderweg. Een bosje bloemen voor haar zieke oma vindt ze een goed idee. En dan...staat ze oog in oog met de wolf! Maar ze is niet bang. De wolf geeft haar een tip dat er verderop nog meer mooi bloemen staan, diep in het bos. Oma is gek op bloemen, dus Roodkapje plukt er graag nog wat bij. Als ze eindelijk bij oma aangekomen is, ziet oma er best wel een beetje raar uit. Ze heeft grote oren, grote handen en... grote tanden! Dan wordt het echt spannend. Hoe het precies verder gaat mag je zelf lezen. Maar ik kan je wel verklappen dat Roodkapje nog lang en gelukkig leefde.

Mijn mening

Alleen bij het zien van het boek raak ik al enthousiast! Het formaat is best groot, hardcover, mooie illustratie aan de voorkant en een zachte stoffen rug. Dit prentenboek over Roodkapje bevat op alle pagina's prachtige en kleurrijke illustraties. Voor veel kinderen een verduidelijking van het verhaal. Het spannende stukje tussen de wolf en Roodkapje bevat ook spannende beelden. Het wordt zelfs weergegeven op een extra grote pagina die je uit kunt klappen. En toch ziet het er niet te eng uit.
Het boek is door het formaat ook prima voor te lezen aan een grotere groep kinderen. Ter verwerking is er online voldoende te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleurplaten. Uiteraard een echt sprookjesverhaal wanneer je thema sprookjes in de klas hebt. Maar door de inhoud is het zeker ook geschikt voor de kinderboekenweek dit jaar. Die gaat immers over gruwelijk eng.
Dit prentenboek vind ik zeker een aanrader voor school en thuis. Veel (voor)leesplezier!

Tips

– Speciaal voor dit boek is er een breipatroon ontworpen! Download hier gratis het patroon en haak Roodkapje.
– Wil je kennis maken met Roodkapje? In de Efteling kun je haar vinden in het sprookjesbos.
– In deze serie is er al eerder ook een prachtig boek van Pinokkio verschenen.
– Wist je dat er ook een leuke app is met Roodkapje?
– Benieuwd naar meer sprookjesboeken? Hier heb ik een aantal ebooks verzameld.
– Fan van de Efteling? Zij hebben meer boeken uitgebracht.
– Op zoek naar meer sprookjesboeken? Kijk eens bij Bol.com
– Op zoek naar ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.
– Liever een (hardcover) boek? Ook deze heb ik verzameld op een pagina.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail